Kış yorgunluğunu üzerinizden atmanızı sağlayacak, anında bağışıklığınızı güçlendirecek karışım tarifleri ile çıkageldik.???? Kışın, grip, nezleden başlayarak dikkat etmemiz gereken birçok hastalık var. Hastalıklardan korunmak için alabileceğimiz önlemler, hijyen kurallarına dikkat etmek, kalabalık ortamlara çok fazla girmemek ve düzenli beslenmekten geçiyor. Tüm bunlar bizim ihmal etmeden yapmamız gereken önlemler. Ancak bağışıklık sistemimizi güçlendirmek de bizi hastalıklardan ve yan etkilerinden koruyabilecek etkenlerden birisi. Biz de bu yüzden sizin için bu listeyi hazırladık. Ancak aşağıdaki karışımlar tek başına tedavi edecek özelliklere sahip değil. Eğer hasta olduğunuzu düşünüyorsanız uzman doktordan yardım almalısınız. Keyifli okumalar. ????
1. Mürver Çiçeği Şurubu Tarifi
Malzemeler
20 dal mürver çiçeği
1 tane limon
Yarım kilo şeker
20 gram limon tuzu
750 ml kaynar su
1. Mürver çiçeğinin saplarını kesin.
2. Limon kabuğunu yıkayıp, rendeleyin. Beyazı bıçakla soyarak dilimleyin.
3.Tencereye mücver çiçeği, limon kabuğu rendesini, şeker ve limon tuzunu koyarak üzerine kaynar su ekleyin.
4. Limon tuzunu ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
5. Tencerenin kapağını kapatıp 4-7 gün bekletin.
6. Şurup hazır olunca, süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz şurupları şişelere koyarak bozdolabında muhafaza edebilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman su katarak içebilirsiniz.
2. Ballı Zerdeçal Çayı Tarifi
Malzemeler
2 çay kaşığı toz zerdeçal
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı bal
Limon suyu
1. Demlikte suyu kaynatın.
2. Su kaynayınca zencefil ve toz zerdeçalı ilave edin.
3. 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
4. Süzgeç yardımıyla bardağa koyun, balı ve limonu ekleyin. Afiyet olsun.
3. Zencefil Çayı Tarifi
Malzemeler
2 çay kaşığı zencefil
Limon
İsteğe göre bal
Çubuk tarçın
2 su bardağı su
1. Suyu demlikte kaynatın. Kaynayınca 5 dakika bekletin.
2. 5 dakika kadar soğuduktan sonra, zencefili ekleyin.
3. Üzerine çubuk tarçını da ekleyin. 5-10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
4. Demlenen çayı, fincanlara aktarın. İstenen miktarda limon ve bal ekleyebilirsiniz.
4. Kekik Çayı Tarifi
Malzemeler
2-3 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 fincan su
Bal
Limon
1. Öncelikle suyu kaynatın, kaynar su içerisine kekiği ekleyin. 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.
2. Demlendikten sonra, süzün ve fincana aktarın.
3. Bal ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak limon da sıkabilirsiniz.
5. Yeşil Smoothie Tarifi
Malzemeler
3 tane yeşil elma
5 gram taze zencefil
200 gram ıspanak
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı demlenmiş yeşil çay
1 tatlı kaşığı bal
1. Ispanakları yıkayın ve iyice kurutun.
2. Zencefillerin kabuğunu soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Elmaları yıkayın ve 4 eşit parçaya bölün. Çekirdekleri kısımları ayırın.
4. Yeşil çay yapraklarını demleyin ve kenarda tutun.
5. Elma hariç tüm malzemeleri blendera alın.
6. Elmaları üzerine tek tek ekleyip pütürlü olana kadar blenderdan geçirin. Afiyet olsun.
6. Çilekli Kefir Tarifi
Malzemeler
300 ml kefir
5 tane çilek
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı bal
1. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin.
2. Bağışıklığı daha da güçlendirmesi için tarçın, zencefil de ekleyebilirsiniz afiyet olsun.
7. Yoğurtlu Sarımsak Tarifi
Malzemeler
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
İsterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz
1. Süzme yoğurda sarımsak ve tuz ekleyin. Dilerseniz üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.
8. Sarımsak Zeytinyağı Karışımı Tarifi
Malzemeler
5-6 diş sarımsak
Zeytinyağı
1. 5-6 diş sarımsağı macun kıvamına gelene kadar ezin.
2. Üzerini geçene kadar zeytinyağı koyun. Dinlendirin karışım hazır.
Püf noktası: Eğer karışım mavi hale gelmişse, sarımsak doğal değildir.
9. Altın Süt Tarifi
Malzemeler
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
1 su bardağı yarım yağlı süt
Dilerseniz karanfil ve kakule de ekleyebilirsiniz.
1. Cezveye sütü koyun. Ocağa alın, süt ısınınca toz zerdeçalı ilave edip kaynamaya bırakın.
2. Yaklaşık olarak 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra, karabiber ve tarçını ekleyin. 3. Zeytinyağını ve hindistan cevizi yağını da ekleyebilirsiniz. ( İsteğe bağlı)
10. Havuç Suyu Tarifi
Malzemeler
1 tane limon
1 tane havuç
1-2 tane limon tuzu
Şeker (damak tadına göre)
1. Limon ve havucu soyup buzdolabına koyun. Sabaha kadar kalsın.
2. 5-10 dakika boyunca robottan geçirin. Biraz su ekleye ekleye robottan geçirmeye özen gösterin.
3. Şekeri ve limon tuzunu ekleyin. Havuç suyu hazır.