Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kısa Gezi Yazısı Örneği

Kısa Gezi Yazısı Örneği
0
212

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kısa Gezi Yazısı Örnekleri

Yolculuk Yazısı Örneği Kısa

İstanbul Hastaneleri'nden Fatih Hastanesi

70 oda 80 kubbe ve 200 memuru vardır Ipek altın işlemeli bürümcük gecelikleri vardır Birisi hasta olsa hastaneye götürüp ona bakarlar ve hap verirler Günde iki defa türlü türlü güzel yemekler verilir Vakıf kuralları öylesine sağlamdır oysa şöyle denilmiştir: Eğer mutfakta keklik turaç ve sülün kuşlarının eti bulunmazsa bülbül serçe ve güvercin pişirilip hastalara bol bol verilsin diye yazılıdır Hastanelerde akıl hastalarının hastalıklarının geçmesi için müzikçiler ve okuyucular atama edilmiştir
İstanbul'daki Marifet Sahibi Üstadlar

Erzurum'un Soğuğu

Halkın ağzında şöyle bir fıkra vardır: Bir dervişe Nereden geliyorsun? demişler O da Kar rahmetinden geliyorum demiş Bunun üstüne O ne diyardır?demişler Derviş Soğuktan insana acımasızlık olan Erzurum'durdemiş Orada yaz olduğuna rast geldin mi?demişler Derviş Vallahi 11 ay 29 gün ağırbaşlı oldum Halk defalarca yaz gelecek dedi Ben göremedimdemiş Bir diğer fıkra da şudur: Kedinin biri kara kışta bir damdan öteki dama sıçrarken havada donup kalmış Sekiz ay sonradan don çözülünce miyavlayarak yere düşmüş Sahiden de bir adamın eli yaş iken bir demir parçasına yapışsa derhal donar Elini demirden koparmak ihtimali olmaz Ancak bir miktar derisi yüzülerek demirden kurtulabilir

Viyana'da Bîr Hastanın Ameliyatı

Viyana'da bir hastanın şakağına mermi girmişti Hekim ve yardımcısı bu mermiyi içeri almamak için ameliyata başladılar Ben de izin istedim ve sessizce onları izledim Hekim ilk kez hastanın alnının ortasından başlamak üzere baştaki deriyi iki tarafa içten soydu Gerisinde başının alt tarafından bir delik açtı Daha Sonra bir demir parçasıyla kafatasını kaktırarak ayırdı Kafatasının bütün ortası keserin dişleri gibi birbirine geçmiş olduğu için bütün ortadan ikiye bölündü Ben hastaya daha yakından görmek için yaklaştım bu vesileyle mendille ağzımı kapattım Hekim bana niçin ağzını bu şekilde kapattın deyince: Belki hapşırırım ve hastaya zarar verebilirim deyince doktor: Sen hekim olmalıymışsın dedi Ardından doktor kurşunu çıkardı kurşunun yerini de bir süngerle temizledi Daha Sonra da kemikleri eskisi gibi birleştirdi Deriyi de kapattı Ardındaki yüzlerce kocaman beygir karıncası getirdiler Doktor karıncaları bir bir derinin bitiştiği yerlere yaklaştırıyordu Karınca bu bitişen deriyi ısırır ısırmaz hekim karıncayı belinden kesiyordu Bu Nedenle deriyi boyunca kapattılar Birkaç hafta daha sonra adam iyileşti karınca parçaları da kendiliğinden döküldü *

858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt