Kışa adım adım yaklaşıyoruz. Aralık ayı kapımızda. Kasım ayının bitmesiyle soğuk algınlığı, grip, üst teneffüs yolu enfeksiyonları kapımızı çalmaya hazır. Bu illetlere yakalanmamak yahut hafif atlatmak bizim elimizde. Nasıl mı?
Tabi ki ehliyetli ve istikrarlı beslenmek birinci önceliğimiz. Ellerimizi bol su ve sabunla yıkamak, tertipli uyku, bilhassa mevsim zerzevat ve meyvelerini tüketmek bağışıklığımızın güçlenmesine yardımcı olarak, illetlerden korunmamıza imkan sağlar.
Kış ayına yaklaştığımız şu devirlerde çok pahalı zerzevat ve meyvelerimizde hayatımıza giriş yapmaktadır. Her zerzevat ve meyveyi mevsiminde tüketmek vücudumuza yarar sağlayacaktır.
Kış sebzelerimizden bir kaçını sıralayacak olursak;
brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, bal kabağı, turp, havuç, lahana, marul, maydanoz, kereviz, al ve sarı soğan.
Kış meyvelerimizden bir kaçını sırayacak olursak;
armut, ayva, elma, greyfurt, kivi, mandalina, nar, portakal.
Sağlıklı ve şık günler …
Tabi ki ehliyetli ve istikrarlı beslenmek birinci önceliğimiz. Ellerimizi bol su ve sabunla yıkamak, tertipli uyku, bilhassa mevsim zerzevat ve meyvelerini tüketmek bağışıklığımızın güçlenmesine yardımcı olarak, illetlerden korunmamıza imkan sağlar.
Kış ayına yaklaştığımız şu devirlerde çok pahalı zerzevat ve meyvelerimizde hayatımıza giriş yapmaktadır. Her zerzevat ve meyveyi mevsiminde tüketmek vücudumuza yarar sağlayacaktır.
Kış sebzelerimizden bir kaçını sıralayacak olursak;
brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, bal kabağı, turp, havuç, lahana, marul, maydanoz, kereviz, al ve sarı soğan.
Kış meyvelerimizden bir kaçını sırayacak olursak;
armut, ayva, elma, greyfurt, kivi, mandalina, nar, portakal.
Sağlıklı ve şık günler …
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.