Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışa Mis Gibi Tarhana Çorbası İle Girin (Anneannemin Usulüyle)

Kışa Mis Gibi Tarhana Çorbası İle Girin (Anneannemin Usulüyle)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Kışa Mis Gibi Tarhana Çorbası İle Girin (Anneannemin Usulüyle) Tarifi İçin Malzemeler

*15 kg yoğurt
*2530 kilo kırmızı tatlı biber
*2 kilo acı kırmızı biber
*1 kilo tuz
*100150 gr nane
*56 kilo soğan

Kışa Mis Gibi Tarhana Çorbası İle Girin (Anneannemin Usulüyle) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba; Bugün harika, mükemmel ve bir o kadar da sağlıklı bir tarifim var Tarhana kışın içimizi ısıtan o mis gibi tadıyla her derde deva bir çorba Bir de evde yapıldıysa tadından yenmez eğer siz de tarhanayı evinizde yapmak isterseniz Haydi o zaman tarife geçelim ????
1) Öncelikle kırmızı tatlı biber, kırmızı acı biber, tuz, nane ve soğanı mutfak robotundan iyice karışana kadar çekiyoruz Tabii bu işlemi yapmak için bir çok kez rondoyu boşaltıp doldurmanız gerekecek ? Ve daha sonra yoğurt ile bu karışımı güzelce karıştırıyoruz
2) Daha sonra bu karışımı aldığı kadar yani kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz Hamurumuzu genişçe bir leğene boşaltıyoruz ve leğenlerimizin üstünü örtüp en az 3 hafta olmak üzere serin bir yerde bu hamuru bekletiyoruz Tabii bu 3 hafta içerisinde iki üç günde bir hamuru yoğuruyoruz
3) 34 hafta geçti artık tarhanayı kurutacağız yere genişçe bir örtü seriyoruz Tabii bu örtü temiz olmalı ve bu örtünün üzerine eskiden kalan tarhanaları da serpiyoruz Serpiştirdiğimiz tarhanaların üstünde yeni yapmış olduğumuz tarhana hamurundan birer yemek kaşığı alarak yani küçük küçük toplar elde ederek koyuyoruz Bütün hamuru bu şekilde bitiriyoruz ve bunlar bir gün boyunca bu şekilde bekliyorlar Taa kii kuruyup el ile ufalanabilecek kıvama gelesiye kadar
4) Kuruyan tarhana toplarını elimiz ile güzelce ufalıyoruz ve daha sonra hepsini elekten geçiriyoruz Artık tarhanamız hazır Ve son olarak bu tarhanayı yine temiz bir bez serdiğimiz yere seriyoruz ve bir gün de orada dinlendirdikten sonra tarhanamız tamamen hazır olmuş oluyor
Bu tarhanaları pet şişelerde, fermuarlı poşetlerde veya kavanozlarda uzunca bir süre saklayabilirsiniz
Kışın içinizi ısıtacak mis gibi tarhanalarımız hazır deneyecek herkese Şimdiden afiyet olsun ???
 
858,506Konular
982,848Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt