Kısa Nasrettin Öğretmen fıkraları gülünç nasrettin öğretmen fıkraları nasrettin hocanın fıkraları Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda biraz gülelim ve güldürelim istedik ve sizlere Nasrettin Öğretmen fıkralarından bir kaç örnek sunmak istedikkisanasrettinhocafikralarikomik5c560afc9a063alt 1549142775 1549142775 kisanasrettinhocafikralarikomik5c560afccbc49kisanasrettinhocafikralarikomik5c560afccbc49 kisanasrettinhocafikralarikomik5c560afccbc49 Acemi Bülbül Nasrettin Öğretmen bir gün komşusunun bahçesine girerBahçedeki armutları görünce dayanamazBir tane yer,dayanamaz yeniden,yeniden derken armut ağacına çıkıverirBaşlar yemeyeTam bu sırada bahçenin sahibi çıkagelir Hoca şaşkınlıkla başlar bülbül gibi ötmeye Bahçenin sahibi baş döndürücü baş döndürücü Hocanın olduğu ağacınyanına varıp, Ne yapıyorsun burada diye bağırır Öğretmen sakince cevap verir Ben bülbülüm,yuvam da burada,der Yeniden cırlak sesiyle ötmeye başlar Bahçe sahibi öfkeyle Bülbül böylemi öter be adam diye bağırınca, Öğretmen ben acemi bülbülümAncak bu dek ötüyorum,der ** Alev Düştüğü Vakit Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı konuk olmuşHoca ona mantı pişirip getirmiş Arkadaşı acele edip mantıyı anında ağzına atınca boğazı yanmış Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana dürüst dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş : Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız Öğretmen anında : Boğazına alev düştüğü zaman, demiş * Ben uyuyorum Bir gün Nasreddin Öğretmen şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış Gece yarısı arkadaşı sormuş: Hocam, uyudunuz mu? Buyurun birşey mi var? Azıcık borç para isteyecektim Nasreddin Hoca hemen horlamaya başlayıp: Ben uyuyorum! demiş * Bizde kibir yok Nasreddin Öğretmen'ya yapilan sakalar tukenip bitmezdi Aksehir'liler bir gun Öğretmen'ya takilir ve sorarlar Hocam senin evliyalar katinda ulu bir kisi oldugun soylenir asli var midir? Öğretmen'nin boyle bir iddiasi muhakkak yoktur lakin bir defa soruldu ya cevaplar; Her halde oyle olmali Boyle kisiler ara sıra mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar Öğretmen madem kabullendin goster bir mucize gorelim! Öğretmen; Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina; Ey yüce cinar cabuk yanima gel! Natürel ne gelen agac var ne giden Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir Aksehir'liler; Ne oldu Öğretmen agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce, Hoca; Bizde gurur yoktur, dag yurumezse abDal yurur der * DÜNYANIN MERKEZİ NERESİ Bir gün köyün gençleri Hocayı sınavdan geçirmeye karar vermişlerKöyün alanında toplanıp Öğretmen'nın yolunu beklemişler Azıcık sonra Hoca çıkmış karşılarınaİçlerinden bilgi bakımından kendine güvenen biri: Hocam sana bir soru soracağımBakalım bilecek misin? Hoca da sor bakalım demiş Delikanlı sormuş; Dünya nın merkezi neresidir? Hoca anında yanıtlamış; Ayağımın bastığı yerin altındadırÇoçuklar ne diyeceklerini bilemeden dağılmışlar ** Pinti ve Nasrettin Hoca Pinti ve de manâsız boğazın biri Hocaya: Ya Nasrettin Hoca demiş çağrıda bulunmak parayı çok seviyorsun Acaba neden ? Öğretmen cevabını yapıştırmış Senin gibilere muhtaç olmamak için