iltasyazilim
FD Üye
Kışa Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*5 domates
*2 kırmızı biber
*4 yeşil biber
*1 soğan
*3 diş sarımsak
Kızartmak İçin;
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kışa Şakşuka Tarifi Yapılışı Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Acısı çıkınca kurulayıp sıvı yağ da kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirmek için alıyoruz Patlıcanlar beklerken
tereyağı tencereye alıp soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp ekliyoruz Biberleri de doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz Kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip pişene kadar pişiriyoruz
Yağını süzdürdüğümüz patlıcanları ekleyip, iki üç dakika kaynatıp tuzunu pul biberini ekliyoruz
Kavanozlara doldurup kapağını ve şişenin ağzını iyice kurulayıp sıcak sıcak kapağını kapatıp, ters çevirip sabaha kadar bekletiyoruz
Sabah kapaklarını kontrol edip kilere kaldırıyoruz
Ben az ölçü verdim İsteyen çoğaltabilir
*1 kilo patlıcan
*5 domates
*2 kırmızı biber
*4 yeşil biber
*1 soğan
*3 diş sarımsak
Kızartmak İçin;
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kışa Şakşuka Tarifi Yapılışı Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Acısı çıkınca kurulayıp sıvı yağ da kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirmek için alıyoruz Patlıcanlar beklerken
tereyağı tencereye alıp soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp ekliyoruz Biberleri de doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz Kabuklarını soyduğumuz küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip pişene kadar pişiriyoruz
Yağını süzdürdüğümüz patlıcanları ekleyip, iki üç dakika kaynatıp tuzunu pul biberini ekliyoruz
Kavanozlara doldurup kapağını ve şişenin ağzını iyice kurulayıp sıcak sıcak kapağını kapatıp, ters çevirip sabaha kadar bekletiyoruz
Sabah kapaklarını kontrol edip kilere kaldırıyoruz
Ben az ölçü verdim İsteyen çoğaltabilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.