Havalar soğudu ve pek çok illette kapıda. Çoğumuzun aklında ise hastalanmamak, illetlerden korunmak için ne yapmalıyım sorusu… Evet, grip, soğuk algınlığı, üst teneffüs yolu enfeksiyonu üzere pek çok illetten korunmak için yapmamız gerekenler yalın.
Tüm bu illetler bağışıklık sisteminin düşmesiyle ortaya çıktığından öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekir. Bunun içinde tüm besin öbeklerinden gün içerisinde alarak ehil ve istikrarlı beslenme beslenmek gerekir. Böylelikle vücudumuzun gereksinimi olan vitamin ve mineralleri almış oluruz. A ve C vitaminleri, çinko, selenyum üzere vitamin ve minerallerden varlıklı besinleri seçmek kıymetlidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirip illetlere yakalanmamak için yapmamız gerekenler;
Her gün 2-3 porsiyon taze meyve tüketilmelidir. C vitamininden güçlü portakal, mandalina ve greyfurt üzere meyvelere günlük beslenmemizde mahal vermeliyiz.
Meyve suyu yanına meyvenin kendisini kullanmalısınız. Bu sayede C vitamininden daha çok yararlanmış olursunuz.
Kış aylarında bol ölçüde zerzevat tüketmelisiniz. Mahsusen yeşil yapraklı sebzeler bağışıklığı daha ziyade güçlendirir.
Bir öğün zerzevat yemeği, başka öğünde de proteinli besinin yanında salata tüketin. Kahvaltıda yeşillik tüketme alışkanlığınız olsun.
Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, havuç, yeşil biber üzere vitamin ve mineral açısından güçlü zerzevatları tüketmeye ihtimam göstermek gerekir.
Soğan, sarımsak üzere doğal antibiyotik dediğimiz besinleri kışın yemeklerimizde kullanmalıyız.
Kahvaltı her gün yapılması gereken bir öğündür. Zinde kalmanıza yardımcı olur.
Çinko açısından varlıklı al et, beyaz et bağışıklığı güçlendireceğinden kışında proteinlere beslenmede yeteri kadar konum vermek gerekir.
Haftada 1-2 sefer balık ve haftada 1 kere kurubaklagil yemeği protein öğünü olarak kullanılmalıdır.
Kışın ıhlamur, nane, limon, adaçayı, zencefil, zerdeçal, kuşburnu üzere bitki çaylarını günde 1-2 fincan tüketmekte bağışıklık açısından kıymetlidir.
Fındık, ceviz üzere omega-3 ve antioksidanlardan besinler beslenmemizde olmalıdır.
Başkaca kışın spor yapmak bağışıklığımızı güçlendiren etkenlerdendir. Sporu kesinlikle hayatımıza sokarak ömür stili haline getirmeliyiz.
Tüm bu illetler bağışıklık sisteminin düşmesiyle ortaya çıktığından öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekir. Bunun içinde tüm besin öbeklerinden gün içerisinde alarak ehil ve istikrarlı beslenme beslenmek gerekir. Böylelikle vücudumuzun gereksinimi olan vitamin ve mineralleri almış oluruz. A ve C vitaminleri, çinko, selenyum üzere vitamin ve minerallerden varlıklı besinleri seçmek kıymetlidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirip illetlere yakalanmamak için yapmamız gerekenler;
Her gün 2-3 porsiyon taze meyve tüketilmelidir. C vitamininden güçlü portakal, mandalina ve greyfurt üzere meyvelere günlük beslenmemizde mahal vermeliyiz.
Meyve suyu yanına meyvenin kendisini kullanmalısınız. Bu sayede C vitamininden daha çok yararlanmış olursunuz.
Kış aylarında bol ölçüde zerzevat tüketmelisiniz. Mahsusen yeşil yapraklı sebzeler bağışıklığı daha ziyade güçlendirir.
Bir öğün zerzevat yemeği, başka öğünde de proteinli besinin yanında salata tüketin. Kahvaltıda yeşillik tüketme alışkanlığınız olsun.
Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, havuç, yeşil biber üzere vitamin ve mineral açısından güçlü zerzevatları tüketmeye ihtimam göstermek gerekir.
Soğan, sarımsak üzere doğal antibiyotik dediğimiz besinleri kışın yemeklerimizde kullanmalıyız.
Kahvaltı her gün yapılması gereken bir öğündür. Zinde kalmanıza yardımcı olur.
Çinko açısından varlıklı al et, beyaz et bağışıklığı güçlendireceğinden kışında proteinlere beslenmede yeteri kadar konum vermek gerekir.
Haftada 1-2 sefer balık ve haftada 1 kere kurubaklagil yemeği protein öğünü olarak kullanılmalıdır.
Kışın ıhlamur, nane, limon, adaçayı, zencefil, zerdeçal, kuşburnu üzere bitki çaylarını günde 1-2 fincan tüketmekte bağışıklık açısından kıymetlidir.
Fındık, ceviz üzere omega-3 ve antioksidanlardan besinler beslenmemizde olmalıdır.
Başkaca kışın spor yapmak bağışıklığımızı güçlendiren etkenlerdendir. Sporu kesinlikle hayatımıza sokarak ömür stili haline getirmeliyiz.