iltasyazilim
FD Üye
Dinç bir yaşam sürmek için jurnal besin listesinde olması mutlak gereken grup meyve ve sebzelerdir Beslenme piramidinin kayda değer bir yüzdesini oluştururlar ve her gün her öğünde her yaş grubunda yenmesi gereken gıdalardır
En taze, hoş ve ucuz meyve sebze mahalle pazarlarında yer almaktadır Bu sebeple çoğu insan haftada bir kendine en yakın pazardan meyve ve sebzesini tedarik eder ve bir hafta boyunca evinde bunları tüketme yoluna gider Ancak en büyük problem bu meyve sebzelerin korunmasıdır…
Uzmanlar bu konuda vatandaşlara değişik önerilerde bulunmaktadır Özellikle kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması için tavsiye edilen yönteme bir göz atalım:
Meyve ve sebzelerin tez bozulmasının sebebi ıslak ya da nemli kalması ya da oksijen ile bağlantı etmesidir Bunun için eve getirilen meyve ve sebzeler önce bol suda iyice yıkanmalıdır En doğrusu özellikle yeşil yapraklı sebzelerin sirkeli suda minimum on dakika bekletilmesidir sonra bunların adamakıllı kuruması sağlanır Süratli kurutma ile ilgili yöntemler de kullanılabilir En Ince Ayrıntısına Kadar kuruduktan daha sonra poşetlere yerleştirip havası tamamen alınarak sarılmalıdır Bu şekilde ışık görmeyen serin bir yerde kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması fazla doğru yöntemdir Şayet yer müsait ise buzdolabı da oldukça uygun olacaktır Bu şekilde, kuru, oksijensiz ve karanlık ortamda uzun vakit gıdalarınız korunacak ve çürüyerek heba olması engellenmiş olacaktır
Ancak burada kış aylarında en çok karşılaşılan sorun meyve ve sebzelerin donması ve yine işlevini, vitaminini yitirmesi ve tatsızlaşmasıdır Bu sebeple derece önemlidir ve buzdolabı en uygun etraf olarak gözükmektedir *
En taze, hoş ve ucuz meyve sebze mahalle pazarlarında yer almaktadır Bu sebeple çoğu insan haftada bir kendine en yakın pazardan meyve ve sebzesini tedarik eder ve bir hafta boyunca evinde bunları tüketme yoluna gider Ancak en büyük problem bu meyve sebzelerin korunmasıdır…
Uzmanlar bu konuda vatandaşlara değişik önerilerde bulunmaktadır Özellikle kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması için tavsiye edilen yönteme bir göz atalım:
Meyve ve sebzelerin tez bozulmasının sebebi ıslak ya da nemli kalması ya da oksijen ile bağlantı etmesidir Bunun için eve getirilen meyve ve sebzeler önce bol suda iyice yıkanmalıdır En doğrusu özellikle yeşil yapraklı sebzelerin sirkeli suda minimum on dakika bekletilmesidir sonra bunların adamakıllı kuruması sağlanır Süratli kurutma ile ilgili yöntemler de kullanılabilir En Ince Ayrıntısına Kadar kuruduktan daha sonra poşetlere yerleştirip havası tamamen alınarak sarılmalıdır Bu şekilde ışık görmeyen serin bir yerde kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması fazla doğru yöntemdir Şayet yer müsait ise buzdolabı da oldukça uygun olacaktır Bu şekilde, kuru, oksijensiz ve karanlık ortamda uzun vakit gıdalarınız korunacak ve çürüyerek heba olması engellenmiş olacaktır
Ancak burada kış aylarında en çok karşılaşılan sorun meyve ve sebzelerin donması ve yine işlevini, vitaminini yitirmesi ve tatsızlaşmasıdır Bu sebeple derece önemlidir ve buzdolabı en uygun etraf olarak gözükmektedir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.