Kışın ne yenir,Soğuk Gunlerde Ne Yemeli,Kış aylarında Beslenme, Kış mevsimine uygun meyveler, Kış Meyveleri, Kış Meyveleri Neler?
Kışın hastalıklardan korunmak icin nasıl beslenmeliyiz?
Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ortaya cıkar Fakat C vitamini bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini guclendirir Bu nedenle kış mevsimi icin dengeli ve yeterli beslenmek mevsim sebze ve meyvelerini tuketmek gerekir
Kışın Ne yemeliyiz
Yeşil Biber: Taze iken yeşil ve coğu acı olan meyvesi sebze ve baharat olarak kullanılır C vitamini ve bilhassa nadir yiceklerde bulunan P ve K vitaminlerini icerir P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları onler K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırarak kanamaları durdurur A, B, D vitaminlerini bir arada iceren nadir sebzelerimizdendir
Pekmez:
İştah acar
Vucuttaki kanı arttırır
Mideyi, bağırsakları, bobrekleri kuvvetlendirir
Damar sertliğine iyi gelir
Kan dolaşımını rahatlatır
Enerji verir
Hamilelikte ve bebek gelişiminde cok faydalıdır
ANDIZ PEKMEZİ
Butun pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir Andız pekmezi bronşit, oksuruk, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir
Portakal:
Karaciğeri calıştırır
Vucudu ve bağışıklık sistemini guclendirir Enerji verir İyileşmeyi hızlandırır
Yuksek Tansiyonu ve kolesterolu duşurur
Vucuttaki zararlı maddeleri temizler
Damarları guclendirir Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına iyi gelir ve oksuruğu azaltır
Damar sertliğini ve tıkanıklığını onleyen portakal kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur Sinirleri yatıştırır ve yorgunluğu giderir
Cilt kırışıklıklarını onler, cildin taze ve puruzsuz gorunmesi sağlar
Limon:
Mide, bağırsak ve idraryollarındaki mikropları oldurur
Limon suyu ile gargara yapıldığında ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir
İshali keser Kansızlığı onler
Gıda zehirlenmesini onler
Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir
İdrar sokturur
Mide ağrılarını dindirir
Baş ağrılarını ve vucut ağrılarını keser
Bobrek ve mesane kum ve taşlarının duşurulmesine yardımcı olur
Yuzdeki Sivilceleri gecirir
Cildin guzelleşmesini sağlar Karaciğer hastalıklarında faydalıdır
Nezlede şikayetleri gecirir Skorbut hastalığında yararlıdır
Fazla aybaşı kanamasını onler
Kış Meyveleri
Elma
Mandalina
Muz
Muşmula
Uzum (bazı turleri)
Armut
Ayva
Kış Kavunu
Portakal
Nar
Kış mevsimine uygun meyveler arasında elma, mandalina, muz ve alıc da yer alır Elma boğazı nemlendirir, dalağı rahatlatır, diareyi onler Mandalina insan vucudundaki Qi dolaşımını duzeltir, iştahı acar, sindirimi iyileştirir, balgamı azaltır Muz bağırsağa iyi gelir, tansiyonu duşurur, basuru onler Alıc damarları genişletir, kandaki yağın duzeyini duşurur, kalp kaslarını guclendirir, koroner arteriyoskleroz onler
Kışın hastalıklardan korunmak icin nasıl beslenmeliyiz?
Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ortaya cıkar Fakat C vitamini bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini guclendirir Bu nedenle kış mevsimi icin dengeli ve yeterli beslenmek mevsim sebze ve meyvelerini tuketmek gerekir
Kışın Ne yemeliyiz
Yeşil Biber: Taze iken yeşil ve coğu acı olan meyvesi sebze ve baharat olarak kullanılır C vitamini ve bilhassa nadir yiceklerde bulunan P ve K vitaminlerini icerir P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları onler K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırarak kanamaları durdurur A, B, D vitaminlerini bir arada iceren nadir sebzelerimizdendir
Pekmez:
İştah acar
Vucuttaki kanı arttırır
Mideyi, bağırsakları, bobrekleri kuvvetlendirir
Damar sertliğine iyi gelir
Kan dolaşımını rahatlatır
Enerji verir
Hamilelikte ve bebek gelişiminde cok faydalıdır
ANDIZ PEKMEZİ
Butun pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir Andız pekmezi bronşit, oksuruk, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir
Portakal:
Karaciğeri calıştırır
Vucudu ve bağışıklık sistemini guclendirir Enerji verir İyileşmeyi hızlandırır
Yuksek Tansiyonu ve kolesterolu duşurur
Vucuttaki zararlı maddeleri temizler
Damarları guclendirir Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına iyi gelir ve oksuruğu azaltır
Damar sertliğini ve tıkanıklığını onleyen portakal kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur Sinirleri yatıştırır ve yorgunluğu giderir
Cilt kırışıklıklarını onler, cildin taze ve puruzsuz gorunmesi sağlar
Limon:
Mide, bağırsak ve idraryollarındaki mikropları oldurur
Limon suyu ile gargara yapıldığında ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir
İshali keser Kansızlığı onler
Gıda zehirlenmesini onler
Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir
İdrar sokturur
Mide ağrılarını dindirir
Baş ağrılarını ve vucut ağrılarını keser
Bobrek ve mesane kum ve taşlarının duşurulmesine yardımcı olur
Yuzdeki Sivilceleri gecirir
Cildin guzelleşmesini sağlar Karaciğer hastalıklarında faydalıdır
Nezlede şikayetleri gecirir Skorbut hastalığında yararlıdır
Fazla aybaşı kanamasını onler
Kış Meyveleri
Elma
Mandalina
Muz
Muşmula
Uzum (bazı turleri)
Armut
Ayva
Kış Kavunu
Portakal
Nar
Kış mevsimine uygun meyveler arasında elma, mandalina, muz ve alıc da yer alır Elma boğazı nemlendirir, dalağı rahatlatır, diareyi onler Mandalina insan vucudundaki Qi dolaşımını duzeltir, iştahı acar, sindirimi iyileştirir, balgamı azaltır Muz bağırsağa iyi gelir, tansiyonu duşurur, basuru onler Alıc damarları genişletir, kandaki yağın duzeyini duşurur, kalp kaslarını guclendirir, koroner arteriyoskleroz onler