imageskisinvucutdirenciniartirangidalar5afed9f2679e6
Soğuk havalarda vucut direncini artıran gıdalar
Soğuk havalarda vucut direncini artıran Sebze ve Meyveler
Uzmanlar, vatandaşların kış sebze ve meyveleriyle birlikte antimikrobiyal etkisi yuksek olan soğan ve sarımsağa sofralarında yer acması gerektiğine dikkati cekiyor
Medical Park Bursa Hastanesi Uzm Diyetisyeni Nilgun İstek, insanın doğal savunma sisteminin, vucudu hastalıklardan en iyi koruyan sistem olduğunu soyledi İstek, vucudun yapıtaşı olması bakımından protein kaynaklarının ve gunluk alınan protein miktarının vucut direnci acısından cok onemli olduğunu, duzenli protein alımıyla doğal savunma sisteminin korunabileceğini belirtti Soğuk havalarda mevsim meyve ve sebzelerinin tuketimine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden İstek, gune portakal, greyfurt ve mandalina karışımından yapılan taze sıkılmış meyve suyu ile başlamanın hastalıklara karşı vucut direncini artıracağını bildirdi
Sabah kahvaltısında bol protein alınması, taze nane, maydanoz, marul gibi yeşil sebzelerin tuketilmesinin vucudu zinde kılacağını anlatan İstek, E ve C gibi antioksidan taşıyan vitaminlerle bağışıklık sistemini guclendirerek hastalıklara karşı vucut direncini artırabiliriz Bu vitaminleri taşıyan sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra kabuklarıyla tuketilmeleri daha sağlıklı Portakal ve mandalina gibi turuncgiller, icerdikleri zengin C vitaminiyle vucudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirirdedi
SOĞAN VE SARIMSAK SOFRANIN BAŞTACI OLMALI
Herhangi bir sağlık sorunundan dolayı yasak veya sınırlama olmaması durumunda yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, sut ve yoğurt tuketiminin artırılması gerektiğini vurgulayan İstek, şunları ifade etti: Bu donemde yoğun katkı maddesi iceren hazır besinleri cok sık tuketmemeliyiz Vucudumuzda uretilen cok guclu bir antioksidan olan glutatyonun uretimi icin soğanın icinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor Cok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, bircok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hucre icinde yok ediyor Yine sarımsak antimikrobiyal ozelliğinden dolayı bağışıklık sistemini guclendirdiriyor Ayrıca, kanın akışkanlığını sağlayarak kolestrolun duşmesini sağlıyor Yemeklere eklenen sarımsak miktarının artırılması bağışıklık sistemini guclendirecektir Soğuk havalarda vucut direncini artırmak ve hastalanmak istemeyenler kış sebze ve meyveleriyle soğan ve sarımsağı sofradan eksik etmemeli
Et yerine haftada iki kez balık tuketilmesi gerektiğini dile getiren İstek, baklagillerin de haftada iki kez tuketilmesi tavsiyesinde bulundu
kaynak:stargazetecom
Soğuk havalarda vucut direncini artıran gıdalar
Soğuk havalarda vucut direncini artıran Sebze ve Meyveler
Uzmanlar, vatandaşların kış sebze ve meyveleriyle birlikte antimikrobiyal etkisi yuksek olan soğan ve sarımsağa sofralarında yer acması gerektiğine dikkati cekiyor
Medical Park Bursa Hastanesi Uzm Diyetisyeni Nilgun İstek, insanın doğal savunma sisteminin, vucudu hastalıklardan en iyi koruyan sistem olduğunu soyledi İstek, vucudun yapıtaşı olması bakımından protein kaynaklarının ve gunluk alınan protein miktarının vucut direnci acısından cok onemli olduğunu, duzenli protein alımıyla doğal savunma sisteminin korunabileceğini belirtti Soğuk havalarda mevsim meyve ve sebzelerinin tuketimine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden İstek, gune portakal, greyfurt ve mandalina karışımından yapılan taze sıkılmış meyve suyu ile başlamanın hastalıklara karşı vucut direncini artıracağını bildirdi
Sabah kahvaltısında bol protein alınması, taze nane, maydanoz, marul gibi yeşil sebzelerin tuketilmesinin vucudu zinde kılacağını anlatan İstek, E ve C gibi antioksidan taşıyan vitaminlerle bağışıklık sistemini guclendirerek hastalıklara karşı vucut direncini artırabiliriz Bu vitaminleri taşıyan sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra kabuklarıyla tuketilmeleri daha sağlıklı Portakal ve mandalina gibi turuncgiller, icerdikleri zengin C vitaminiyle vucudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirirdedi
SOĞAN VE SARIMSAK SOFRANIN BAŞTACI OLMALI
Herhangi bir sağlık sorunundan dolayı yasak veya sınırlama olmaması durumunda yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, sut ve yoğurt tuketiminin artırılması gerektiğini vurgulayan İstek, şunları ifade etti: Bu donemde yoğun katkı maddesi iceren hazır besinleri cok sık tuketmemeliyiz Vucudumuzda uretilen cok guclu bir antioksidan olan glutatyonun uretimi icin soğanın icinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor Cok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, bircok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hucre icinde yok ediyor Yine sarımsak antimikrobiyal ozelliğinden dolayı bağışıklık sistemini guclendirdiriyor Ayrıca, kanın akışkanlığını sağlayarak kolestrolun duşmesini sağlıyor Yemeklere eklenen sarımsak miktarının artırılması bağışıklık sistemini guclendirecektir Soğuk havalarda vucut direncini artırmak ve hastalanmak istemeyenler kış sebze ve meyveleriyle soğan ve sarımsağı sofradan eksik etmemeli
Et yerine haftada iki kez balık tuketilmesi gerektiğini dile getiren İstek, baklagillerin de haftada iki kez tuketilmesi tavsiyesinde bulundu
kaynak:stargazetecom