Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışın yemeniz gerekenler

Kışın yemeniz gerekenler
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kışın yemeniz gerekenler Gribin, soğuk algınlığının, panomoni gibi savunma kalelerimizi bir anda yıkabilen hastalıkların olduğu bu mevsimde beslenmemizde nelere uyarı etmeliyiz 1548332427 1548332427 kisinyemenizgerekenler5c4f7dca38c08kisinyemenizgerekenler5c4f7dca38c08 http:imagehaber7comhaber61248 Dyt Canan Aksoy'un haberi Yaz bitti , baştan günlerin kısalıp gecelerin uzadığı , güneşin kendini daha az hissettirdiği soğuk havanın hakimiyetinde olan mevsime 'kışa girdik 'Savunma kalelerimizi, enfeksiyonlara karşısında olan direncimizi güçlendirmek lüzum bunun da temeli sağlıklı bir beslenmeden geciyor Güneşin yüzünü daha nazlı gösterdiği bu aylarda , güneşsizliğe tabi olarak D vitamini ihtiyacına uyarı ! günesli saatlerde 2025 dakika dek dışarıya güneşin enerjisini olmak D vitamini ihtiyacımızı karsılamamıza takviye edecektirKış mevsimiyle başlayan balık mevsimi de w3 yağ asitlerini almamızı sağlarken , D vitamini acısından da tercih edilmesi gereken manâlı bir besindir Haftada 2 kere balık yemek kalp sağlığınızı korumaya destek ederken ,kemiklerimizin de günesin eksikliğini ( D vitamini yetersizliği ) daha eksik hissetmesine sağlayacaktır Kış hastalıklarından korunmak , savunma kalelerimizi güçlendirmek için de A ve C vitamininden yeterli beslenmek gerekir ancak kış sebzeleri ve meyveleri de bu konuda bize epeyce eli bol davranmıstır Narenciye ( portakal, mandalina, greyfurt ) , havuç, kivi, lahanagiller ( karnabahar, lahana , brokoli , frenk lahanası ) , yesil yapraklı sebzeler ( maydanoz, tere, ıspanak ) A ve C vitamininden varlıklı besinlerdir Meyve sularından fazla meyveyi direkt yemek yemek C Vitamininden daha artı yararlanmamızı sağlar Greyfurt suyunun bir takım ilaçlarla beraber alınması ilacın işlevini azaltıp artırabildiği için bilhassa hipertansiyon, diabet ya da depresan hastalıkları için hap kullananlara bu ilaçları greyfurt suyuyla almamaları konusuna uyarı etmeliler Salata ve sebze yemeklerini asıl öğünlerimizde mutlaka bulundurmalı, günde 23 porsiyon mevsim meyvelerinden tüketmeye özen göstermeliyizSebze yemeklerini pişirirken C vitamini kaybını azaltmak için , sebzeleri önce yıkayıp sonra doğramak , büyük parçalar halinde doğramak, haşlama sularını dökmemek , düdüklü tencerede pişirmek ,taze olarak tüketmek gerekir Magnezyum, selenyum ve çinko da bağışıklık sistemimizde etkili minerallerdir Magnezyum ve çinko buğdayın cenin kısmında oldukça çok bulunur bu yüzden beslenmemizde bütün tane ekmeklerini tercih etmek , Çinko ve selenyumu bol içerdiği için balığa soframızda çoğu kez yer saptamak , yağlı tohumlar ( fındık, ceviz , keju) ayrıca w3 kaynağı keza de antioksidant mineraller acısından zenginliği açısından beslenmemizde yer almalıdır Yazın sıcaklar nedeniyle rahatlıkla içtiğimiz suyu kışın da ihmal etmemiz gerekir , su vücudumuzdaki bütün bolik reaksiyonların temel direğidir Kışın su kaybımız daha az olduğu için susama hissimiz azalır ama su ihtiyacımızı gerçi karsılamalıyız Soğuk hava sebebiyle kışın gözde içeçekleri çoğunlukla sıcak içeçeklerdir , sıcak içeçek olarak kafein tein içeriği yüksek oldugundan dolayı nehir kahveyi değilde bitki çaylarını tercih edebiliriz Kusburnu çayı C vitamini içerdiği için , rezene gaz sorunlarına iyi geldiği için ve su ihtiyacımızı karsılamaya yardımcı olduğu için nehir – kahve yerine bunları seçim edebiliriz Kışın gecelerin uzaması ve hareketsizlikle beraber gelecek olan kilo artışlarına dikkat ! yaz tekrar gelecek Azar – azar çoğu kez beslenerek keza kan şekerimizi yoklama aşağı tutabiliriz hem de sık aralıklarla yemek, atıştırmalarımızın önüne gecer , uzun zaman arzu çekmediğiniz için de yemeklerimizi daha yavaş ve miktarı abartmadan yememizi sağlar Yağ içeriği yüksek besinlerden uzaktan durmak , kızartmalar yerine ızgara ya da fırında pişirme yöntemini göstermek enerji kontrolumuzu sağlar , unutmamak lazım 1 gram yağ 9 kalori içerir ve gıda öğeleri içinde en yüksek enerji içeriğine sahip olan grup yağlardır  
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt