iltasyazilim
FD Üye
Kısır (Anne Tarifi, Tam Ölçülü) İçin Malzemeler
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı kaynar su
*1 küçük boy havuç
*1 küçük boy turp
*Yarım bağ maydanoz
*5 dal taze soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 diş sarımsak
*5 tane kornişon turşu
*İsteğe bağlı 56 yaprak roka
*Kimyon
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
*Kuru nane
*Limon
*Yağ
*Nar ekşisi
Kısır (Anne Tarifi, Tam Ölçülü) Yapılışı Annemin yaptığı bizim de bayılarak yediğimiz kısır tarifini paylaşmak istedim Bende kızıma yapıyorum koca kase bitiyor ?ölçülü olması da hep aynı lezzeti tutturmayı sağlıyor ?
1
*İlk olarak bulguru ıslatmak için ağzı kapaklı bi kaba koyup 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıyoruz
*Üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Bu sırada havuç ve turpu rendeliyoruz, yeşillikleri ve kornişon turşuyu da ince ince doğrayıp kenarda bekletiyoruz
*Ocağa bir tava alıp içine yağı döküyoruz sarımsakları içine rendeleyip salçayı ilave ediyoruz
*Salça kokusu gelene kadar kavuruyoruz
*Bulgurun kapağını açıp salçayı içine alıyoruz
*Güzelce karıştırıp yediriyoruz
*Bu esnada bulgur kuru gözükebilir asla su koymayın daha limon nar ekşisi katmadık
*Baharatları da ekleyip tekrar karıştıralım
*Yeşillikleri de ekleyelim ve karıştıralım en son üzerine yarım limon ve istediğiniz ölçüde nar ekşisi döküp zeytin yağı gezdirelim son olarak tekrar karıştırıp servis edebilirsiniz
*Afiyet olsun ?
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı kaynar su
*1 küçük boy havuç
*1 küçük boy turp
*Yarım bağ maydanoz
*5 dal taze soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 diş sarımsak
*5 tane kornişon turşu
*İsteğe bağlı 56 yaprak roka
*Kimyon
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Tuz
*Kuru nane
*Limon
*Yağ
*Nar ekşisi
Kısır (Anne Tarifi, Tam Ölçülü) Yapılışı Annemin yaptığı bizim de bayılarak yediğimiz kısır tarifini paylaşmak istedim Bende kızıma yapıyorum koca kase bitiyor ?ölçülü olması da hep aynı lezzeti tutturmayı sağlıyor ?
1
*İlk olarak bulguru ıslatmak için ağzı kapaklı bi kaba koyup 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıyoruz
*Üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz
*Bu sırada havuç ve turpu rendeliyoruz, yeşillikleri ve kornişon turşuyu da ince ince doğrayıp kenarda bekletiyoruz
*Ocağa bir tava alıp içine yağı döküyoruz sarımsakları içine rendeleyip salçayı ilave ediyoruz
*Salça kokusu gelene kadar kavuruyoruz
*Bulgurun kapağını açıp salçayı içine alıyoruz
*Güzelce karıştırıp yediriyoruz
*Bu esnada bulgur kuru gözükebilir asla su koymayın daha limon nar ekşisi katmadık
*Baharatları da ekleyip tekrar karıştıralım
*Yeşillikleri de ekleyelim ve karıştıralım en son üzerine yarım limon ve istediğiniz ölçüde nar ekşisi döküp zeytin yağı gezdirelim son olarak tekrar karıştırıp servis edebilirsiniz
*Afiyet olsun ?