Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kısır (Çiğköfte Tadında)

Kısır (Çiğköfte Tadında)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kısır (Çiğköfte Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

*6 çay bardağı çiğ köftelik ince bulgur
*3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*34 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı el yapımı nar ekşisi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Kimyon
*Karabiber
*1 demet maydanoz
*Yarım bağ yeşil soğan
*56 dal taze nane

Kısır (Çiğköfte Tadında) Tarifi Yapılışı
1 Genişce bir yoğurma kabı alınır İçerisine ince bulgurumuz dökülür
2Kaç bardak bulgur kullandıysak o kadar ılık su kademeli bir şekilde dökülerek yoğurmaya başlanır Bulgurumuz kurudukça hafif bir şekilde su eklenir Salçalar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar yoğrulur Kurudukça hafif su serpilirse yoğurma esnasında eliniz acımaz Yoğurmayı elimizin ayası ile yapmalıyız
3Salçalar bulgurla iyice karıştırılır nar ekşisi ilave edilip yoğurmaya devam edilir
4Bu şekil çiğden yoğurulan kısırlarda renginin koyu olması gerekli Bunun için de hakiki biber salçası kullanmamız gerektiği düşüncesindeyim
5Malzemelerimiz bulgurumuzla iyice yoğurulduğu için salçamızın kokusunu da hissetmeyiz Hiçbir malzeme kavrulmuyor
6Tuz, karabiber ve kimyonumuzu ekliyoruz
7Ayıklayıp sirkeli suda beklettiğimiz maydanoz, nane ve soğan güzelce yıkanıp ince ince doğranır ve eklenir karıştırılır Fakat yeşillikler çok fazla ezilmeden karıştırılır
8En son sıvı yağ ilave edilir tuzu ve acısı az ise isteğe göre eklenir ve harmanlanır yağını ekledikten sonra yoğurulmaz sadece karıştırılır
9Marul, turşu, salatalık, domates ile servis yapılır
AFİYET OLSUN
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt