iltasyazilim
FD Üye
Kısır (Çok Çok Çok İyi Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*2 5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*5 diş sarımsak
*5 dal yeşil soğan
*Yarım demet’ten biraz daha az maydanoz
*Yarım demet’ten daha az dereotu
*2 tatlı kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı pulbiber (Bizimki acı diye ben biraz az tuttum)
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 5 tatlı kaşığı kurunane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 limonsuyu
Kısır (Çok Çok Çok İyi Oldu) Tarifi Yapılışı 2 su bardağı bulguru 2 5 su bardağı sıcak su ile demleyin Küçük bi sos tavasında 1 çay bardağı sıvı yağ ile domates salçası ve biber salçasını kavurun Sonrasında demlediğiniz bulgurun üzerine ilave edin Daha sonrasında baharatlarını ilave edin ve karıştırın bi 5 dk bekleyin malzemeler özdeşleşsin Daha sonrasında yeşillikleri ve limon suyunu da ilave edin karıştırın Sonrasında bi servis tabağına alıp turşu ile servis edebilirsiniz Nasıl isterseniz bu tarif tam kıvamında oluyor
*2 su bardağı ince bulgur
*2 5 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*5 diş sarımsak
*5 dal yeşil soğan
*Yarım demet’ten biraz daha az maydanoz
*Yarım demet’ten daha az dereotu
*2 tatlı kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı pulbiber (Bizimki acı diye ben biraz az tuttum)
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 5 tatlı kaşığı kurunane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 limonsuyu
Kısır (Çok Çok Çok İyi Oldu) Tarifi Yapılışı 2 su bardağı bulguru 2 5 su bardağı sıcak su ile demleyin Küçük bi sos tavasında 1 çay bardağı sıvı yağ ile domates salçası ve biber salçasını kavurun Sonrasında demlediğiniz bulgurun üzerine ilave edin Daha sonrasında baharatlarını ilave edin ve karıştırın bi 5 dk bekleyin malzemeler özdeşleşsin Daha sonrasında yeşillikleri ve limon suyunu da ilave edin karıştırın Sonrasında bi servis tabağına alıp turşu ile servis edebilirsiniz Nasıl isterseniz bu tarif tam kıvamında oluyor