iltasyazilim
FD Üye
Kısır (Kavrularak) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*Yarım çay bardağı sıcak su
*56 adet marul
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*1 adet kuru soğan
*1 tane taze soğan
*1 yemek kasığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım limon suyu
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
Kısır (Kavrularak) Tarifi Yapılışı İnce bulgurları sıcak su ile ıslayın Ağzını kapatın 10 dakika kabarmasını bekleyin Bu arda yıkanmış yeşillikleri doğrayın Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun Üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun Kavrulan salçaya ince bulgurları ekleyin üzerine pul biber atarak 5 dakika kavurun Ocağın altını kapatın ve nar ekşisini ekleyip karıştırın Tuz ve karabiberi ekleyin Soğuduktan sonra zeytinyağ gezdirilmiş yeşillikleri ilave edin Karıştırın afiyet olsun
*2 su bardağı ince bulgur
*Yarım çay bardağı sıcak su
*56 adet marul
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*1 adet kuru soğan
*1 tane taze soğan
*1 yemek kasığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Yarım limon suyu
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
Kısır (Kavrularak) Tarifi Yapılışı İnce bulgurları sıcak su ile ıslayın Ağzını kapatın 10 dakika kabarmasını bekleyin Bu arda yıkanmış yeşillikleri doğrayın Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun Üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun Kavrulan salçaya ince bulgurları ekleyin üzerine pul biber atarak 5 dakika kavurun Ocağın altını kapatın ve nar ekşisini ekleyip karıştırın Tuz ve karabiberi ekleyin Soğuduktan sonra zeytinyağ gezdirilmiş yeşillikleri ilave edin Karıştırın afiyet olsun