nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kısır Nar Ekşili Tarifi İçin Malzemeler
*10 akarsu bardağı
*Birey sayısına göre esmer ince bulgur ( 1 kişi için yarım çay bardağı)
*1 demet ayıklanmış ince doğranmış maydanoz
*1 demet ayıklanmış İnce doğranmış nane
*1 demet ayıklanmış taze yeşil soğan (Yoksa 2 adet kuru soğan)
*1 tane soyulup ince doğranmış domates
*2 yemek kaşığı kaynamış domates salçası
*2 yemek yemek kaşığı biber salçası (Acı salça daha iyi olur acı sevenlere)
*1 akarsu bardağı nar ekşisi
*1 limon
*2 su bardağı istikrarsız yağ
*Tuzlu
Kısır Nar Ekşili Tarifi Yapılışı Bulguru sıcak su ile yıkayın Genelde ıslatılır lakin ben 1 kere yıkayıp tel süzgeçte süzdürüyorum
Bulgur şişince içine salçaları ve nar ekşisini ekleyip yoğurun Iyice yoğurduktan sonradan içine yeşillikleri ve domatesi ekleyin bir kere daha yumuşakça yoğurun fazla ezmeden İçine istikrarsız yağı limon ve tuzu ekleyin tat alma tadınıza göre, yanına turşu, domates, salatalık, yeşillik, marul, haşlanmış lahana, bezik yaprağı yada asma yaprağı ile servis yapın Sağlık Durumu olsun
*10 akarsu bardağı
*Birey sayısına göre esmer ince bulgur ( 1 kişi için yarım çay bardağı)
*1 demet ayıklanmış ince doğranmış maydanoz
*1 demet ayıklanmış İnce doğranmış nane
*1 demet ayıklanmış taze yeşil soğan (Yoksa 2 adet kuru soğan)
*1 tane soyulup ince doğranmış domates
*2 yemek kaşığı kaynamış domates salçası
*2 yemek yemek kaşığı biber salçası (Acı salça daha iyi olur acı sevenlere)
*1 akarsu bardağı nar ekşisi
*1 limon
*2 su bardağı istikrarsız yağ
*Tuzlu
Kısır Nar Ekşili Tarifi Yapılışı Bulguru sıcak su ile yıkayın Genelde ıslatılır lakin ben 1 kere yıkayıp tel süzgeçte süzdürüyorum
Bulgur şişince içine salçaları ve nar ekşisini ekleyip yoğurun Iyice yoğurduktan sonradan içine yeşillikleri ve domatesi ekleyin bir kere daha yumuşakça yoğurun fazla ezmeden İçine istikrarsız yağı limon ve tuzu ekleyin tat alma tadınıza göre, yanına turşu, domates, salatalık, yeşillik, marul, haşlanmış lahana, bezik yaprağı yada asma yaprağı ile servis yapın Sağlık Durumu olsun