iltasyazilim
FD Üye
Hoş kısır nasıl yapılır arkadaşlar Kısır tarifi resimli anlatım olursa sevinirim
Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 demet maydanoz 10 dal kadar nane 1 bono taze soğan 1 nehir bardağı zeytinyağ 1 kadeh Su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 limon suyu (veya varsa 1 çay bardağı nar ekşisi) Tuz, kara biber, kırmızı biber
Yapılışı
Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Salça eklenir ve ezilir Üzerine benzer anda bulgur, tuzlu, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, küçük minik doğranmış domatesler ilave edilir Pişirmeye devam edilir Su ek edilir Ateş kısılır Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır Ufak küçük doğranmış taze soğan, maydanoz, nane eklenir Limonu (Nar ekşisi) ek edilir karıştırılır Servis tabağına konur Marul yaprakları veya asma yaprağı ile servis yapılır *
Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 demet maydanoz 10 dal kadar nane 1 bono taze soğan 1 nehir bardağı zeytinyağ 1 kadeh Su 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 limon suyu (veya varsa 1 çay bardağı nar ekşisi) Tuz, kara biber, kırmızı biber
Yapılışı
Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir Salça eklenir ve ezilir Üzerine benzer anda bulgur, tuzlu, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, küçük minik doğranmış domatesler ilave edilir Pişirmeye devam edilir Su ek edilir Ateş kısılır Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır Ufak küçük doğranmış taze soğan, maydanoz, nane eklenir Limonu (Nar ekşisi) ek edilir karıştırılır Servis tabağına konur Marul yaprakları veya asma yaprağı ile servis yapılır *