iltasyazilim
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*5 çay bardağı kısırlık bulgur
*Sıcak su
*2*adet kuru soğan
*1 demet maydanoz
*45 dal taze nane
*1 tutam kuru reyhan
*1 çay kaşığı karabiber
*Pul biber acı oranını siz damak zevkinize göre ayarlayın
*1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*45 yemek kaşığı nar ekşisi
*Limon suyu isteğe bağlı
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Kısırlık bulguru derin bir kaba alıyoruz üzerine kaynar su döküyoruz üzerini bir parmak geçecek kadar 1015 dakika kapak kapatıp dinlendiriyoruz Bu esnada Soğanları incecik doğrayıp derin bir kaba alıyoruz üzerine karabiber pul biber Reyhan tuz kişniş nar ekşisi domates Salçası biber Salçası ekleyip iyice karıştırıyor uz Bir müddet dinlenmeye bırakıyoruz Diğer taraftan maydanoz ve nanelerimizi yıkayıp ayIklayIp ince doğruyoruzSonra bulgurumuzu biraz karıştırıp sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz Sonra hazırladığımız soğanlı sosu bulgura iyice yediriyoruz En son yeşillikleri ekleyip biraz daha karıştırıyor uz En son damak zevkinize göre sıvı yağ ekleyip bir iki karıştırıp turşu ile servis yapıyor uz AFİYET OLSUN
*5 çay bardağı kısırlık bulgur
*Sıcak su
*2*adet kuru soğan
*1 demet maydanoz
*45 dal taze nane
*1 tutam kuru reyhan
*1 çay kaşığı karabiber
*Pul biber acı oranını siz damak zevkinize göre ayarlayın
*1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*45 yemek kaşığı nar ekşisi
*Limon suyu isteğe bağlı
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Kısırlık bulguru derin bir kaba alıyoruz üzerine kaynar su döküyoruz üzerini bir parmak geçecek kadar 1015 dakika kapak kapatıp dinlendiriyoruz Bu esnada Soğanları incecik doğrayıp derin bir kaba alıyoruz üzerine karabiber pul biber Reyhan tuz kişniş nar ekşisi domates Salçası biber Salçası ekleyip iyice karıştırıyor uz Bir müddet dinlenmeye bırakıyoruz Diğer taraftan maydanoz ve nanelerimizi yıkayıp ayIklayIp ince doğruyoruzSonra bulgurumuzu biraz karıştırıp sıcaklığının çıkmasını sağlıyoruz Sonra hazırladığımız soğanlı sosu bulgura iyice yediriyoruz En son yeşillikleri ekleyip biraz daha karıştırıyor uz En son damak zevkinize göre sıvı yağ ekleyip bir iki karıştırıp turşu ile servis yapıyor uz AFİYET OLSUN