iltasyazilim
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı köftelik bulgur,
*4 çay bardağı sıcak su,
*1 adet büyük soğan,
*1 yemek kaşığı domates salçası,
*1 yemek kaşığı acılı biber salçası,
*1 su bardağı sıvı yağı,
*23 çorba kaşığı nar ekşisi,
*3 adet domates
*2 adet salatalık
*1 tutam maydanoz,
*Yeteri kadar marul
*Karabiber, Kırmızı pul biber, Kuru nane, Çay kaşığının ucu ile kimyon,
*1 adet limon
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Soğanı ince ince kıyıyoruz ve bir tencereye alıp yarım su bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz Soğanlar ölünce salçaları ekleyip pişiriyoruz ve baharatları katıp altını kapatıyoruz Üzerine ince bulguru ekleyip sıcak suyunu ilave ediyoruz tencerenin kapağını kapayıp bulgurun şişmesini bekliyoruz Bu esnada marulu, maydanozu, domatesi ve salatalığı ince ince doğruyoruz ve birbirine karıştırıyoruz Şişen bulgurlu karışımı doğramış olduğumuz malzemelerle karıştırıp tuz, kalan yarım su bardağı sıvı yağ ve nar eskişini katıp güzelce harmanlıyoruz Marul ,turşu ve domateslerle süsleyip servis ediyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı köftelik bulgur,
*4 çay bardağı sıcak su,
*1 adet büyük soğan,
*1 yemek kaşığı domates salçası,
*1 yemek kaşığı acılı biber salçası,
*1 su bardağı sıvı yağı,
*23 çorba kaşığı nar ekşisi,
*3 adet domates
*2 adet salatalık
*1 tutam maydanoz,
*Yeteri kadar marul
*Karabiber, Kırmızı pul biber, Kuru nane, Çay kaşığının ucu ile kimyon,
*1 adet limon
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Soğanı ince ince kıyıyoruz ve bir tencereye alıp yarım su bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz Soğanlar ölünce salçaları ekleyip pişiriyoruz ve baharatları katıp altını kapatıyoruz Üzerine ince bulguru ekleyip sıcak suyunu ilave ediyoruz tencerenin kapağını kapayıp bulgurun şişmesini bekliyoruz Bu esnada marulu, maydanozu, domatesi ve salatalığı ince ince doğruyoruz ve birbirine karıştırıyoruz Şişen bulgurlu karışımı doğramış olduğumuz malzemelerle karıştırıp tuz, kalan yarım su bardağı sıvı yağ ve nar eskişini katıp güzelce harmanlıyoruz Marul ,turşu ve domateslerle süsleyip servis ediyoruz Afiyet olsun