iltasyazilim
FD Üye
Kısır Yanında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler Kısır için:
*2 su bardağı ince bulgur
*1 soğan
*4 adet yeşil biber
*Yeşil soğan
*1 domates
*Salatalık
*Domates biber salçası
*Sarımsak
*2 su bardağı su
*Tuz, kırmızı biber
*Kimyon isteğe göre baharatlar
*Maydanoz ,limon
Dolma içi:
*İsteğe göre bulgur veya pirinç ( ben bulgurla yaptım çokta güzel oldu)
*Soğan
*Domates biber salçası
*Kimyon vs baharatlar
*Sarımsak
Kısır Yanında Biber Dolması Tarifi Yapılışı Kısır: ince bulgurumuzu yıkıyoruz bir kapta sıcak su koyuyoruz üstüne çıkacak kadar sonra dinlendiriyoruz bir yandan soğanlarımızı kavuruyoruz, içine biberlerimizi, salçamızı, sarımsağımızı katıp kavuruyoruz ,tuzunu baharatını atıp kenara alıyoruz ılınmaya, ılındıktan sonra bulgurumuza katıp ve diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz bu kadar afiyet olsun
Dolma için; Soğanları kavuruyoruz ,salçamızı, baharatlarımızı, sarımsağımızı en son bulgurumuzu katıp kavuruyoruz 1 bardak su koyup çekene kadar bırakıyoruz ardından biberle doldurup pişiriyoruz ,kısık ateşte afiyet olsun
*2 su bardağı ince bulgur
*1 soğan
*4 adet yeşil biber
*Yeşil soğan
*1 domates
*Salatalık
*Domates biber salçası
*Sarımsak
*2 su bardağı su
*Tuz, kırmızı biber
*Kimyon isteğe göre baharatlar
*Maydanoz ,limon
Dolma içi:
*İsteğe göre bulgur veya pirinç ( ben bulgurla yaptım çokta güzel oldu)
*Soğan
*Domates biber salçası
*Kimyon vs baharatlar
*Sarımsak
Kısır Yanında Biber Dolması Tarifi Yapılışı Kısır: ince bulgurumuzu yıkıyoruz bir kapta sıcak su koyuyoruz üstüne çıkacak kadar sonra dinlendiriyoruz bir yandan soğanlarımızı kavuruyoruz, içine biberlerimizi, salçamızı, sarımsağımızı katıp kavuruyoruz ,tuzunu baharatını atıp kenara alıyoruz ılınmaya, ılındıktan sonra bulgurumuza katıp ve diğer malzemeleri katıp karıştırıyoruz bu kadar afiyet olsun
Dolma için; Soğanları kavuruyoruz ,salçamızı, baharatlarımızı, sarımsağımızı en son bulgurumuzu katıp kavuruyoruz 1 bardak su koyup çekene kadar bırakıyoruz ardından biberle doldurup pişiriyoruz ,kısık ateşte afiyet olsun