iltasyazilim
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı köftelik bulgur
*4 çay bardağı sıcak su
*1 adet büyük soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ yağı
*23 çorba kaşığı nar ekşisi
*1 tutam maydanoz ve marul
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
*Kuru nane
*Çay kaşığının ucu ile az kimyon
*1 adet limon
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip ve 5 dakika suyunu çekene kadar bekleyelim
Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım
İçine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım
Sonra naneyi ilave edelim ve karıştıralım
Hazırladığımız sosu bulgurun içine ilave edelim ve iyice karıştıralım
Daha sonra baharatları, tuzu, ince ince doğradığımız maydanozu ve marulu, limon suyunu, nar ekşisini ilave edip iyice harmanlayalım
Kısırı servis tabağına alıp limon ve turşu biber ile servis yapalım
Not: Kişi başına 1 çay bardağı köftelik bulgur kullanabilirsiniz
*2 su bardağı köftelik bulgur
*4 çay bardağı sıcak su
*1 adet büyük soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ yağı
*23 çorba kaşığı nar ekşisi
*1 tutam maydanoz ve marul
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
*Kuru nane
*Çay kaşığının ucu ile az kimyon
*1 adet limon
*Tuz
Kısır Tarifi Yapılışı Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip ve 5 dakika suyunu çekene kadar bekleyelim
Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım
İçine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım
Sonra naneyi ilave edelim ve karıştıralım
Hazırladığımız sosu bulgurun içine ilave edelim ve iyice karıştıralım
Daha sonra baharatları, tuzu, ince ince doğradığımız maydanozu ve marulu, limon suyunu, nar ekşisini ilave edip iyice harmanlayalım
Kısırı servis tabağına alıp limon ve turşu biber ile servis yapalım
Not: Kişi başına 1 çay bardağı köftelik bulgur kullanabilirsiniz