iltasyazilim
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kısırlık (ince bulgur)
*Domates
*Yeşil Soğan
*Maydanoz
*Marul
*(isteğe bağlı çeşit çoğaltılabilir)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı (kırmızı toz biber, karabiber ,isteğe bağlı pulbiber)
*1 su bardağı zeytinyağ
*2 adet limon suyu
*Nar ekşisi (hazır satılan sulu ve şekerli olanlar değil)
*2 yemek kaşığı tuz
*Not: Yeşillikte miktar bildirmedim ben çok kullanıyorum ve lezzetli oluyor ama isteğe bağlı azda koyabilirsiniz
Kısır Tarifi Yapılışı Derin bir kaba bulguru alıyoruz ve üzerini hafif geçer gibi oluncaya kadar sıcak su ekliyoruz, ağzını kapatıyoruz ve demlenmesini bekliyoruz Bu arada biz malzemelerimizi yıkıyoruz ve küçük küçük bütün malzemeleri doğruyoruz Kabaran bulgura salça, yağ, ekşi ve baharatlarını katıp karıştırarak iyice yediriyoruz Eğer renk tam olmadıysa bir miktar daha toz biber katabilirsiniz En son yeşillikleri de katıp ekstra limon ve ekşiyle servis ediyoruz Afiyet olsun
*1 kg kısırlık (ince bulgur)
*Domates
*Yeşil Soğan
*Maydanoz
*Marul
*(isteğe bağlı çeşit çoğaltılabilir)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı (kırmızı toz biber, karabiber ,isteğe bağlı pulbiber)
*1 su bardağı zeytinyağ
*2 adet limon suyu
*Nar ekşisi (hazır satılan sulu ve şekerli olanlar değil)
*2 yemek kaşığı tuz
*Not: Yeşillikte miktar bildirmedim ben çok kullanıyorum ve lezzetli oluyor ama isteğe bağlı azda koyabilirsiniz
Kısır Tarifi Yapılışı Derin bir kaba bulguru alıyoruz ve üzerini hafif geçer gibi oluncaya kadar sıcak su ekliyoruz, ağzını kapatıyoruz ve demlenmesini bekliyoruz Bu arada biz malzemelerimizi yıkıyoruz ve küçük küçük bütün malzemeleri doğruyoruz Kabaran bulgura salça, yağ, ekşi ve baharatlarını katıp karıştırarak iyice yediriyoruz Eğer renk tam olmadıysa bir miktar daha toz biber katabilirsiniz En son yeşillikleri de katıp ekstra limon ve ekşiyle servis ediyoruz Afiyet olsun