Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır

Kısır
0
134

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet limon
  • Marul
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • 1 adet havuç rendesi
  • İsteğinize nazaran tuz ve nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1.5 su bardağı sıcak suyu bulgurun üzerine ekleyip üzerini kapatalım bulgurların şişmesini bekleyelim. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
  2. Kuru soğanı rendeleyip, orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım üzerine salçayı da ek edip, kavuralım, bulgura ek edip, güzelce karıştıralım.
  3. Soğuduktan sonra; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
  4. Son olarak doğradığınız yeşil soğanı, maydanozu, marulu da ekleyip, karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Kısır Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ince bulgur(büyük bardak)1 su bardağı kaynar su2 adet küçük soğanYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıMaydanozDereotu4 adet yeşil soğanMarulTuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 limonun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı esmer bulgur1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı kimyonYarım limon suyu1 yemek kaşığı nar ekşisiYeteri kadar tuz İç materyali için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kısır Tanımı İçin Malzemeler 1 ,5 su bardağı kısırlık bulgur2 su bardağı sıcak su5-6 kısım maydanoz3-4 yaprak marul3 kısım taze soğan1 adet kuru soğan1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber Kısır Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı domates salçası1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı2 orta uzunluk kuru soğan3 su bardağı ince bulgurYarım demet nane3-4 salatalık turşusu2 yemek kaşığı nar ekşisi1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kısır Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ince köftelik bulgur2 su bardağı sıcak su1 adet kurusoğanYarım demet maydanozYarım demet yeşil soğanYarım demet kıvırcık2 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı zeytinyağı2 adet limonTuzKarabiberPul biberKuru naneNar ekşisi Kısır Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt