Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıskanclık İle İlgili Ayet Ve Hadisler

Kıskanclık İle İlgili Ayet Ve Hadisler
0
182

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kıskanclık Hakkında Ayet Ve Hadisler

Kuranda gecen kıskanclık ile ilgili ayetler şunlardır:

O, gayb haberlerine karşı soylediklerinden dolayı suclanamaz ya da cimrilikte bulunup kıskanclık yapmaz

(TEKVİR SURESİ 24Ayet )

Savaştan Geride bırakılanlar, siz ganimetleri almaya gittiğiniz zaman diyeceklerdir ki: Bizi bırakın da sizi izleyelimOnlar, Allah'ın kelamını değiştirmek istiyorlar De ki: siz, kesin olarak bizim izimizden gelemezsiniz Allah, daha evvel boyle buyurduBunun uzerine: Hayır, bizi kıskanıyorsunuzdiyecekler Hayır, onlar pek az anlayan kimselerdir

(FETİH SURESİ 15Ayet)

Kitap Ehlinden coğu, kendilerine gercek hak apacık belli olduktan sonra, nefislerini kuşatan kıskanclıktan dolayı, imanınızdan sonra sizi inkara dondurmek arzusunu duydular Fakat, Allah'ın emri gelinceye kadar onları bırakın ve (onlara ne sozle, ne de eylemle) ilişmeyin Hic şuphesiz Allah, her şeye guc yetirendir

(BAKARA SURESİ 109 Ayet)

Hic şuphesiz din, Allah katında İslam'dır Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki kıskanclık ve hakka başkaldırma(bağy) yuzunden ayrılığa duştuler Kim Allah'ın ayetlerini inkar ederse, (bilsin ki) gercekten Allah, hesabı pek cabuk gorendir

(ALİ İMRAN SURESİ 19 Ayet)

Yoksa onlar, Allah'ın kendi fazlından insanlara verdiklerini mi kıskanıyorlar? Doğrusu biz, İbrahim ailesine Kitabı ve hikmeti verdik; onlara buyuk bir mulk13de verdik

(NİSA SURESİ 54Ayet)

Allah'ın kullarından, dilediğine kendi fazlından (peygamberliği) indirmesini 'kıskanarak ve hakka baş kaldırarak' Allah'ın indirdiklerini tanımamakla, nefislerini ne kotu şeye karşılık sattılar Boylelikle gazab ustune gazaba uğradılar Kafirler icin alcaltıcı bir azab vardır

(BAKARA SURESİ 90 ayet)

Kıskanclık ile ilgili hadisler şoyledir:

Hz Aişeden rivayetle: Bir gece RasUlullah (sav)’i yanımda bulamadım ve diğer hanımlarından birinin yanına gitti zannettim Araştırdım ki odamın bir kenarında namaz kılıyor, ruku ve secdelerinde de: “Seni ovgulerinle tenzih ederim Senden başka gercek ilah yoktur sadece Sen varsın diyordu Bunun uzerine ben: “Anam babam Senin yoluna feda olsun Sen ne yapıyorsun, ben ne duşunuyorum dedim

Muhammed b Kays'tan rivayetle: RasUlullah (sav)’in cariyesi vardı ve onunla ilgilenip onunla birlikte oluyordu Aişe ve Hafsa o cariye ile ilgilenmesini istemeyip kıskandıkları icin RasUlullah (sav) o cariyeyi kendisine haram kılıncaya kadar rahat bırakmadılar da Allah, Tahrim sUresi 14 ayetlerini indirdi

Ummu selemeden rivayetle: Bir kapla RasUlullah (sav) ve ashabına yemek goturmuştum Aişe giyinmiş vaziyette gelip elindeki kucuk taşla kaba vurdu, kap kırıldı ve yemek dokuldu RasUlullah (sav) kırılan kabın iki parcasını birbirine yanaştırıp yemeği kaba topladı ve yanındakilere iki defa: “Buyurunuz yiyiniz anneniz kıskandı buyurdu Daha sonra Aişe’nin sağlam kabını aldı, kırılan kabın yerine Ummu Seleme’ye gonderdi Kırık kabı da Aişe’ye verdi (Sadece Nesai rivayet etmiştir)

Enes (Ra) rivayetle: RasUlullah (sav) hanımlarından birinin yanında iken bir diğeri bir kap yemek gonderdi Aişe RasUlullah (sav)’in eline vurdu ve kap kırıldı RasUlullah (sav) iki parca olan kabı birbiri uzerine koydu ve yemeği de onun uzerine topladı ve şoyle dedi: “Anneniz kıskandı yiyiniz Onlarda yediler Aişe kendi odasından sağlam bir tabak getirinceye kadar RasUlullah (sav) onu elinde tuttu Sağlam kabı RasUlullah (sav)’e verdi, kırılmış kabı da evinde bıraktı