iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 kg ankon domates (uzun domates)
*3 çorba kasesi acı yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*3 büyük baş sarımsak
*Turşuluk tuz (2, 5 çorba kaşığı kullandım)
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Üzeri İçin ;
*Sıvı yağ
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Sarımsaklarımızı ıslatıp kabuklarını soyuyoruz Domates, maydanoz ve biberlerimizi yıkıyoruz Domateslerimizin kabuklarını soyup mutfak robotunda doğruyoruz ve derin bir kaba alıyoruz Biberlerimizin saplarını temizleyip onları da robottan geçiriyoruz Aynı şekilde maydanoz ve sarımsaklarımızı da robottan geçiriyoruz ve hepsini domatesleri koyduğumuz kabımıza alıyoruz ve hepsini karşılaştırıyoruz İçine tuzumuzu, sirkemizi ve limon tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz İsterseniz sadece bu malzemeleri ilave ederek sosunuzu hazır edebilirsiniz ben reyhan ve sumak katmayı tercih ettim Son olarak reyhan ve sumak katıp karıştırıyoruz Tadını kontrol edip tuz miktarını ayarlıyoruz Sosumuzu küçük kavanozlara ya da bir litrelik su şişelerine üzerlerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırıyoruz Üzerlerine birer parmak kalınlığında sıvı yağ döküyoruz ve kapaklarını sıkıca kapatıyoruz Bir gün ters çevrilmiş şekilde bekletip düz bir şekilde serin bir yerde ya da buzdolabında beklete bilirsiniz Sosunuzu bir ay geçtikten sonra istediğiniz zaman tüketebilirsiniz İsterseniz uzun süre saklanabilir İsterseniz yemeklerde kullanabilir isterseniz de sos olara tüketebilirsiniz Afiyet Olsun
*2, 5 kg ankon domates (uzun domates)
*3 çorba kasesi acı yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*3 büyük baş sarımsak
*Turşuluk tuz (2, 5 çorba kaşığı kullandım)
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Üzeri İçin ;
*Sıvı yağ
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Sarımsaklarımızı ıslatıp kabuklarını soyuyoruz Domates, maydanoz ve biberlerimizi yıkıyoruz Domateslerimizin kabuklarını soyup mutfak robotunda doğruyoruz ve derin bir kaba alıyoruz Biberlerimizin saplarını temizleyip onları da robottan geçiriyoruz Aynı şekilde maydanoz ve sarımsaklarımızı da robottan geçiriyoruz ve hepsini domatesleri koyduğumuz kabımıza alıyoruz ve hepsini karşılaştırıyoruz İçine tuzumuzu, sirkemizi ve limon tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz İsterseniz sadece bu malzemeleri ilave ederek sosunuzu hazır edebilirsiniz ben reyhan ve sumak katmayı tercih ettim Son olarak reyhan ve sumak katıp karıştırıyoruz Tadını kontrol edip tuz miktarını ayarlıyoruz Sosumuzu küçük kavanozlara ya da bir litrelik su şişelerine üzerlerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırıyoruz Üzerlerine birer parmak kalınlığında sıvı yağ döküyoruz ve kapaklarını sıkıca kapatıyoruz Bir gün ters çevrilmiş şekilde bekletip düz bir şekilde serin bir yerde ya da buzdolabında beklete bilirsiniz Sosunuzu bir ay geçtikten sonra istediğiniz zaman tüketebilirsiniz İsterseniz uzun süre saklanabilir İsterseniz yemeklerde kullanabilir isterseniz de sos olara tüketebilirsiniz Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.