iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kg domates
*750 gram kırmızı kapya biber
*300 gram acı yeşil biber
*56 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı salamuralık tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber( Biberiniz çok acıysa kullanmayabilirsiniz)
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün sebzeleri yıkayın Domateslerin baş kısmını alıp kabuklarıyla beraber rondodan çekin, çok sulanmasına izin vermeden tencereye boşaltın ve kaynamaya bırakın Üzerinde biriken köpükleri ve kepçeyle bastırarak suyunun bir kısmını alın Bu işlemi sosun çabuk koyulaşması için yapıyoruz Daha sonra kırmızı ve yeşil biberlerin tohumlarını ayırıp sarımsaklarla beraber rondodan yine çok sulandırmadan geçirin ve domatesin üzerine ekleyin, 1520 dakika daha kaynatıp tuzunu, şekerini, yağını ve baharatlarını ekleyin, 1015 dakika daha kaynatıp ince doğranmış maydanozu da ekleyin Altını kapatmadan steril edilmiş kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek 1 gün bekletin Bir gün sonra tutup tutmadığını kontrol ederek kışın afiyetle yemek üzere kaldırın
*1, 5 kg domates
*750 gram kırmızı kapya biber
*300 gram acı yeşil biber
*56 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*1 çay bardağı sirke
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı salamuralık tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber( Biberiniz çok acıysa kullanmayabilirsiniz)
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün sebzeleri yıkayın Domateslerin baş kısmını alıp kabuklarıyla beraber rondodan çekin, çok sulanmasına izin vermeden tencereye boşaltın ve kaynamaya bırakın Üzerinde biriken köpükleri ve kepçeyle bastırarak suyunun bir kısmını alın Bu işlemi sosun çabuk koyulaşması için yapıyoruz Daha sonra kırmızı ve yeşil biberlerin tohumlarını ayırıp sarımsaklarla beraber rondodan yine çok sulandırmadan geçirin ve domatesin üzerine ekleyin, 1520 dakika daha kaynatıp tuzunu, şekerini, yağını ve baharatlarını ekleyin, 1015 dakika daha kaynatıp ince doğranmış maydanozu da ekleyin Altını kapatmadan steril edilmiş kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek 1 gün bekletin Bir gün sonra tutup tutmadığını kontrol ederek kışın afiyetle yemek üzere kaldırın