iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 kg domates
*500 gr kırmızı biber
*250 gr arnavut yada sivri acı biber
*12 zeytinyağı
*12 üzüm sirkesi
*Yarım baş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*2 küp şeker
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesi ya robotta çekip kevgirden geçirin yada rendeleyin ben rendeledim
Kırmızı biberi haşlayın, süzün blenderdan çekip kevgirden geçin
Domatesi ve biberi derin tencereye koyun kaynamaya başlayınca altını kısın, yavaş yavaş pişirin Suyunu çekip koyulaşması gerekiyor Koyulaşmaya başlayınca sırasıyla sarımsak, acı biberi, tuzu, şekeri, sirke ve yağını koyun
Bir 5 dk kaynatın, ondan sonra maydanozu ekleyin ve 10 dk daha altı kısık şekilde kaynatın
Hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak döküp ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin, iyice soğuyana kadar bekletin
İstediğiniz zaman kahvaltı yada yemek yanında yiyebilirsiniz ancak açtıktan sonra buzdolabında bekletin ve 34 gün içinde tüketin
Afiyet olsun
*2,5 kg domates
*500 gr kırmızı biber
*250 gr arnavut yada sivri acı biber
*12 zeytinyağı
*12 üzüm sirkesi
*Yarım baş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*2 küp şeker
Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesi ya robotta çekip kevgirden geçirin yada rendeleyin ben rendeledim
Kırmızı biberi haşlayın, süzün blenderdan çekip kevgirden geçin
Domatesi ve biberi derin tencereye koyun kaynamaya başlayınca altını kısın, yavaş yavaş pişirin Suyunu çekip koyulaşması gerekiyor Koyulaşmaya başlayınca sırasıyla sarımsak, acı biberi, tuzu, şekeri, sirke ve yağını koyun
Bir 5 dk kaynatın, ondan sonra maydanozu ekleyin ve 10 dk daha altı kısık şekilde kaynatın
Hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak döküp ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin, iyice soğuyana kadar bekletin
İstediğiniz zaman kahvaltı yada yemek yanında yiyebilirsiniz ancak açtıktan sonra buzdolabında bekletin ve 34 gün içinde tüketin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.