iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 demet maydanoz
*1 baş sarımsak
*1 su bardağı sirke
*yarım su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı tuz
Kışlık Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, kışlık hazırlıklar tabi biraz yorucu ama elinizin altında hazır yiyecekler olması kadar güzel bir şey yok Kışın şöyle közlenmiş biber çıkarıp yemeğin yanına koymak, şeftali kurusu, kayısı hoşafı yapmak, sabah kahvaltısını*kışlık menemen ile tatlandırmak buzdolabından biber domates çıkarıp kızartmak, kendi*kuruttuğunuz naneyi çorbalarda mis gibi kullanmak ohoo say say bitmez daha tarhana, turşu, erişte oralara girmiyorum bile Hele bir de onları böyle kavanoz etiketleri ile süslüyorsanız oh daha bir şık daha bir hoş Bu seferki kışlık hazırlık acılı ezme
Yapılışı
Domatesleri soyalım ve robotta çekmek için 4’e bölelim Biberleri, maydanoz ve sarımsakları da robottan çektikten sonra ayrı bir kavanoza koyalım Üstüne sirkeyi, zeytinyağı(sıvı yağı da olabilir), tuzu ekleyelim Kavanozlara koymadan önce sürekli karıştıralım ki suyu yüzeye çekilmesin Bir kepçe yardımı ile kavanozlarımızı dolduralım Kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen, serin bir yerde muhafaza edelim Afiyet olsun
*3 kilo domates
*1 kilo yeşil biber
*1 demet maydanoz
*1 baş sarımsak
*1 su bardağı sirke
*yarım su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı tuz
Kışlık Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, kışlık hazırlıklar tabi biraz yorucu ama elinizin altında hazır yiyecekler olması kadar güzel bir şey yok Kışın şöyle közlenmiş biber çıkarıp yemeğin yanına koymak, şeftali kurusu, kayısı hoşafı yapmak, sabah kahvaltısını*kışlık menemen ile tatlandırmak buzdolabından biber domates çıkarıp kızartmak, kendi*kuruttuğunuz naneyi çorbalarda mis gibi kullanmak ohoo say say bitmez daha tarhana, turşu, erişte oralara girmiyorum bile Hele bir de onları böyle kavanoz etiketleri ile süslüyorsanız oh daha bir şık daha bir hoş Bu seferki kışlık hazırlık acılı ezme
Yapılışı
Domatesleri soyalım ve robotta çekmek için 4’e bölelim Biberleri, maydanoz ve sarımsakları da robottan çektikten sonra ayrı bir kavanoza koyalım Üstüne sirkeyi, zeytinyağı(sıvı yağı da olabilir), tuzu ekleyelim Kavanozlara koymadan önce sürekli karıştıralım ki suyu yüzeye çekilmesin Bir kepçe yardımı ile kavanozlarımızı dolduralım Kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen, serin bir yerde muhafaza edelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.