Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Asma Yaprağı Hazırlanışı

Kışlık Asma Yaprağı Hazırlanışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler

*3 kg taze asma yaprağı
*Temiz kavanoz kiloluk ve yarımlık

Kışlık Asma Yaprağı Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Öncelikle bir kere bu şekilde yaprak hazırlığı yaptıktan sonra bir daha başka şekilde yapmayacaksınız ben her şekilde denedim buzlukta tuzlamada hepsini ama bu şekli tek geçerim kapağı açtığımız anda dalından yeni toplamış gibi bir lezzete sahip olcaksınız aslında çok basit hemen geçiyorum tarife
Not :belirtmek istediğim bir husus var yapım aşamaları yok çünkü ben bunu geçen yaz koymuştum o zamanlar sitede yazarlık yapmadığım için fotolamamıştım :( tam da zamanı gelmişken paylaşmak istedim ama detaylı bir şekilde anlatacağım ve istediniz soruyu sorabilirsinizz ))
Deste deste hazırladığımız yaprakları 10 lu 15 şerli elimize alıyoruz ve 4 e katlıyoruz kavanozun yarısına kadar su koyuyoruz ve alabildiği kadar 4 katladığımız yaprakları kavanozlara dolduruyoruz ve kapağı sıkıca kapatıyoruz Ters çevirerek kontrol edebilirsiniz su akıtmıyorsa sıkı kapanmıştır Genişçe bir tencere alıyoruz elinizde ki en büyük tencereyi kullanın yarısına kadar su doldurun, su kaynayınca içine kavanozları koyuyoruz, bu aşamada su kavanozun da yarı hizasına gelmeli tencerenin içine koyunca kapakları aşağıya doğru gelecek şekilde olsun, kavanozlar kaynayacak ve yapraklar aşağıdan yukarı doğru renk değişmeye başlayacak, yaklaşık 10 dk yeterli olacaktır Tamamen yukarı kadar solmasın beklemenize gerek yok zaten kendi sıcağı ile yukarı kadar bütün renk aynı oluyor Ve kalın bir beze tutalım sudan alalım aynı şekilde kapak aşağıda kalacak şekilde iyice soğuyana kadar takriben 1 gece o şekilde beklemesi lazım*Bütün kavanozları bu şekilde yapalım bitirelim ve soğuyunca kaldıralım Kışın da tazecik yapraklarınız hazır biraz uzun anlatmış olsam da yapımı kolay aslında Şimdiden yapacak olan ark afiyet olsun diyorum
Aşağıdaki resimdeki yapraklar geçen kıştan koyduğum yapraklar gördünüz tencereyi iki kavanoz doldurdu size özellikle yarımlık da doldurun diyorum bazen iç artıyor o zaman bir kavanoz yerine Yarımlık açarsınız) Ayrıca kapağı açılan kavanoz o şekilde dolapta bir hafta tazeliğini koruyor bir şey olmuyor birde şu an tam erik mevsimi buzluğunuza bolca ekşi yeşil erik atın dolma pişerken 5 6 tane dolmanın üzerine koyun tadından yenmez diyorum bu bilgiyi paylaşayım dedim )
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt