iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Bamya Tarifi İçin Malzemeler
*2 Kg Bamya
*2 Kg Domates
*2 Adet Limon
*1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı Bamyaların baş kısımlarını, kalem açar gibi soyup, yıkadıktan sonara suyunu iyice süzüyoruz Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz (domateslerin üzerine bıçakla, çizik atıp kaynar suda bir iki dakika bekletirseniz çok daha kolay soyarsınız ) Domatesleri derin bir tencerede, hafif suyunu çektirene kadar kaynatıyoruz (kışlık, konserve domates hazırlar gibi) Bamyaları kaynayan domateslerin içine atıp beş dakika rengi sararana kadar bekletiyoruz Tuzunu ve limonunu ekleyip soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuda saklıyoruz Aynı malzemeyi sıcakken kavanozlara koyup konserve olarak da saklayabilirsiniz Bunun için kavanoz kapağı mutlaka sıfır olamalı ve kapağı, sıkmadan önce bir iki dakika kaynar suda bekletmelisiniz Bu işlemi yaptıktan sonra kavanozları ters çevirmeyi unutmayın Kışın da yapmanız gereken, yağda soğanı kavurup malzemeyi içine atmak, içine iki avuç haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz Tabiki yanında pilav ve cacık Afiyet olsun
*2 Kg Bamya
*2 Kg Domates
*2 Adet Limon
*1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kışlık Bamya Tarifi Yapılışı Bamyaların baş kısımlarını, kalem açar gibi soyup, yıkadıktan sonara suyunu iyice süzüyoruz Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz (domateslerin üzerine bıçakla, çizik atıp kaynar suda bir iki dakika bekletirseniz çok daha kolay soyarsınız ) Domatesleri derin bir tencerede, hafif suyunu çektirene kadar kaynatıyoruz (kışlık, konserve domates hazırlar gibi) Bamyaları kaynayan domateslerin içine atıp beş dakika rengi sararana kadar bekletiyoruz Tuzunu ve limonunu ekleyip soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuda saklıyoruz Aynı malzemeyi sıcakken kavanozlara koyup konserve olarak da saklayabilirsiniz Bunun için kavanoz kapağı mutlaka sıfır olamalı ve kapağı, sıkmadan önce bir iki dakika kaynar suda bekletmelisiniz Bu işlemi yaptıktan sonra kavanozları ters çevirmeyi unutmayın Kışın da yapmanız gereken, yağda soğanı kavurup malzemeyi içine atmak, içine iki avuç haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz Tabiki yanında pilav ve cacık Afiyet olsun