Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Biber Salçası

Kışlık Biber Salçası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kışlık Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler

*50 kg salçalık biber
*1 çay bardağı kalın tuz

Kışlık Biber Salçası Tarifi Yapılışı Biberleri güzelce yıkayıp içinin çekirdeklerini temizliyoruz iki üç parçaya bölün, derin bir tencere koyun Ben pekmez tavasında yaptığım için hepsini bir yapma da yaptım, tencerenin dibine 2 litre kadar su koyalım ve biberleri pişirmeye başlayalım ,ara sıra karıştıralım dibi tutmasın iyice pişen biberleri blenderla iyice çırpıyoruz ve sürekli karıştırarak 1 çay bardağı tuzu koyuyoruz ,tuzu eriyene kadar karıştırıyoruz karıştırmayı hiç boşalmayın ki patlıyor, yanmayın, en kısık ateşte sıcakken cezve yardımı ile cam kavanozları doldurup ağzını sıkıca kapatıp kapağı alt tarafa gelecek şekilde bir örtüye kapatıyoruz, yoğurt mayalar gibi sarıyoruz Bir iki gün bekledikten sonra saçlarımızı kontrol ediyoruz ,kapakları tutmuş mu diye Afiyet olsun

Similar threads

Biber Salçası ( Kışlık ) Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kırmızı tatlı biber *2 kilo domates *34 adet acı sivri biber *Tuz Biber Salçası ( Kışlık ) Tarifi Yapılışı Selam yeniden Uzun zamandır yoktum Malum her kes yazın tatillerde )) bende köyde olduğum için internet problemi yaşadım, o...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler *Ben yaklaşık 8 kg kadar salçalık acı biber kullandım *4 yemek kaşığı tuz *Yarım yemek kaşığı şeker Biber Salçası Tarifi Yapılışı Eğer acı biber salçası yapacaksanız önce ellerinize plastik elen geçirin Biberleri ayıklayın, çekirdek yuvalarını alın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Kışlık Kavanozda Patlıcan Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler *3 kilo patlıcan *3 kilo kırmızı salçalık biber *6 baş sarımsak *1 demet maydanoz *1 su bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı sirke *Bir kaç tane acı biber *Tuz Kışlık Kavanozda Patlıcan Ezmesi Tarifi Yapılışı Patlıcanları ocakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Biber Salçası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *20 kg salçalık biber Biber Salçası Yapımı Tarifi Yapılışı Biberleri yıkıyoruz ortadan ikiye kesip çekirdek ve saplarını resimdeki gibi temizliyorum ,temizle diken sonra bol su ile yıkanır biberleri bir tencerede pişiriyoruz, iyice ezilince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Kışlık Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler *7 kilo domates *5 kilo sivri biber(ben 2 kilosunu acı biber kullandım) *3 baş sarımsak *1 su bardağı zeytinyağı *1 su bardağı elma sirkesi *Tuz Kışlık Domates Sosu Tarifi Yapılışı Domatesleri güzelce yıkayıp üçe dörde bölüyoruz tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt