iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Çilek Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo çilek
*6 litre su
*4 su bardağı şeker
*İsteğe göre vanilya
Kışlık Çilek Kompostosu Tarifi Yapılışı Öncelikle hayırlı Ramazanlar Yazların vazgeçilmezi, pratik lezzetli tat, pilavların yanına yakışan, ramazanda hem iftarda hem sahurda mükemmel giden lezzet Fazladan aldık kışta da yemek için hazırlayacağım ama bunlar kışa kadar dayanır mı bilemiyorum ? ilk olarak çileklerimizi iyice yıkayıp küçük küçük doğrayıp tencereye alalım üzerine suyu ekleyip orta ateşte 15 dk kadar pişmeye bırakalım sonra şekerini ekleyip 1520 dk kadar daha pişirip altını kısıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım kavonozları bezin üstüne koyup üstünü de örtelim 12 gün bekletip kapaklarını tekrardan iyice sıkıp karanlık ve kuru yerde saklayalım Ben birazını ayrı yaptım onun içine ocaktan almadan önce 1 paket vanilya ekledim, soğuyunca dolaba kaldırdım sonra soğuk soğuk nane ile servis ettim
NOT; Yarım kilo çilek için 1 litre su (5 su bardağı) ve şekeri de 1 su bardağı olarak ayarlayabilirsiniz biz tatlı sevmediğimiz için fazla koymadım şekeri arttırabilirsiniz Tarçın ve karanfil de güzel olur pişerken atabilirsiniz içine ben unuttum
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*3 kilo çilek
*6 litre su
*4 su bardağı şeker
*İsteğe göre vanilya
Kışlık Çilek Kompostosu Tarifi Yapılışı Öncelikle hayırlı Ramazanlar Yazların vazgeçilmezi, pratik lezzetli tat, pilavların yanına yakışan, ramazanda hem iftarda hem sahurda mükemmel giden lezzet Fazladan aldık kışta da yemek için hazırlayacağım ama bunlar kışa kadar dayanır mı bilemiyorum ? ilk olarak çileklerimizi iyice yıkayıp küçük küçük doğrayıp tencereye alalım üzerine suyu ekleyip orta ateşte 15 dk kadar pişmeye bırakalım sonra şekerini ekleyip 1520 dk kadar daha pişirip altını kısıp sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım kavonozları bezin üstüne koyup üstünü de örtelim 12 gün bekletip kapaklarını tekrardan iyice sıkıp karanlık ve kuru yerde saklayalım Ben birazını ayrı yaptım onun içine ocaktan almadan önce 1 paket vanilya ekledim, soğuyunca dolaba kaldırdım sonra soğuk soğuk nane ile servis ettim
NOT; Yarım kilo çilek için 1 litre su (5 su bardağı) ve şekeri de 1 su bardağı olarak ayarlayabilirsiniz biz tatlı sevmediğimiz için fazla koymadım şekeri arttırabilirsiniz Tarçın ve karanfil de güzel olur pişerken atabilirsiniz içine ben unuttum
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun