Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Dolmalık Patlıcan Kurutması

Kışlık Dolmalık Patlıcan Kurutması
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kışlık Dolmalık Patlıcan Kurutması Tarifi İçin Malzemeler

*5 kilo minik Antep patlıcanı (isteğe göre miktar değişir)
*iğne – iplik

Kışlık Dolmalık Patlıcan Kurutması Tarifi Yapılışı Minik tek başlı antep patlıcanı pazardan veya el arabalarından satın alınır, bizim antebin dolmaları çok meşhurdur onun için patlıcanlarımızda dolmalık olarak alırız hem minik hemde siyah olurlar, sonra baş kısmından bıçakla kesilir, antepte dolma oyacakları vardır sadece patlıcan oymada kullanlır, ortası bütün çıkarılır ziyan olmasın diye patlıcanın ortası dilimlenip ayrıca ya kurutulur ya da hemen yemek için kızartılır asla atılmaz, ama ben pratik olsun diye kabak oyacağı ile içini çıkardım, sonra patlıcanları iğne ile ipe dizdim ve bahçemin güneş alan yerinde kuruttum Kış gelince kuru patlıcan dolması olarak tüketeceğiz Şimdi antepte ve kiliste tüm balkonlar simsiyah patlıcan kuruları ile dolular hatta hafif esen rüzgarda kuruyan patlıcanların tıkır tıkır çıkardığı ses her şeye değer, sanki kendi aralarında kışın geliğini haber verir gibi şarkı söylüyor gibiler, harika bir melodisi olur

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt