iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Domates Sosu (Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*25 kilogram domates
*Kaya tuzu ve zeytinyağı
*25 orta boy kavanoz
Kışlık Domates Sosu (Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak domates soymak bize işkence gibi gelebilir ama bu tarifle domatesi saniyeler içinde soyabileceksiniz
1 aşama: Domatesler yıkanarak arka kısımlarına fotoğraftaki gibi çarpı atılır, tencereye dizilir Kettle da kaynattığınız su üzerine dökülür, kapağı kapatılarak 10 dakika beklenir Böylece on dakika sonra çıkardığınızda saniyeler içinde çarpı yerlerinden soyabileceksiniz
2 aşama: Soyduğumuz domatesleri blendırdan ya da rende kısmından geçirelim Ben rendeden geçiriyorum böylece pürüzsüz oluyor
3 aşama: Tencereye zeytinyağı dökelim 5 litrelik tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz yağ kızınca rendelenmiş domatesi üzerine üzerine döküp karıştıralım 20 dakika yüksek ateşte pişirmeye başlayalım on dakikada bir karıştırmayı da ihmal etmeyelim Karıştırırken tahta kaşık kullanmanız sağlıklı olacaktır
4 aşama: 20 dakikanın sonunda 5 litrelik tencereye 2 yemek kaşığı olacak şekilde kaya tuzu dökelim, karıştıralım ve ocağın altını orta ateşe getirelim 40 dakika böyle arada karıştırarak pişirelim
5 aşama: Önceden yıkanmış, kurulanmış kavanoz ve kapakları fırına dizelim Nem kalmasın diye 100 derecede 10 dakika ısıtabilirsiniz
6 aşama: Ocağın altını kapatmadan sıcak kavanozlara domates sosunu dökelim Kavanozun kenarına bulaşmasın yoksa küf olur Kavanozun ağız kısımını kağıt havluyla temizleyip, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim Bu işlemi yaparken konservenizin tutması için hızlı olmak gerekiyor Sosun soğumasına izin vermeyin
7 aşama: Sosları bir yere dizin ve 2 gün oradan kaldırmayın sonra serin bir yerde muhafaza edersiniz Herkese kolay gelsin
*25 kilogram domates
*Kaya tuzu ve zeytinyağı
*25 orta boy kavanoz
Kışlık Domates Sosu (Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak domates soymak bize işkence gibi gelebilir ama bu tarifle domatesi saniyeler içinde soyabileceksiniz
1 aşama: Domatesler yıkanarak arka kısımlarına fotoğraftaki gibi çarpı atılır, tencereye dizilir Kettle da kaynattığınız su üzerine dökülür, kapağı kapatılarak 10 dakika beklenir Böylece on dakika sonra çıkardığınızda saniyeler içinde çarpı yerlerinden soyabileceksiniz
2 aşama: Soyduğumuz domatesleri blendırdan ya da rende kısmından geçirelim Ben rendeden geçiriyorum böylece pürüzsüz oluyor
3 aşama: Tencereye zeytinyağı dökelim 5 litrelik tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz yağ kızınca rendelenmiş domatesi üzerine üzerine döküp karıştıralım 20 dakika yüksek ateşte pişirmeye başlayalım on dakikada bir karıştırmayı da ihmal etmeyelim Karıştırırken tahta kaşık kullanmanız sağlıklı olacaktır
4 aşama: 20 dakikanın sonunda 5 litrelik tencereye 2 yemek kaşığı olacak şekilde kaya tuzu dökelim, karıştıralım ve ocağın altını orta ateşe getirelim 40 dakika böyle arada karıştırarak pişirelim
5 aşama: Önceden yıkanmış, kurulanmış kavanoz ve kapakları fırına dizelim Nem kalmasın diye 100 derecede 10 dakika ısıtabilirsiniz
6 aşama: Ocağın altını kapatmadan sıcak kavanozlara domates sosunu dökelim Kavanozun kenarına bulaşmasın yoksa küf olur Kavanozun ağız kısımını kağıt havluyla temizleyip, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim Bu işlemi yaparken konservenizin tutması için hızlı olmak gerekiyor Sosun soğumasına izin vermeyin
7 aşama: Sosları bir yere dizin ve 2 gün oradan kaldırmayın sonra serin bir yerde muhafaza edersiniz Herkese kolay gelsin