Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Domates Sosu

Kışlık Domates Sosu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kışlık Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

*20 kilo domates
*Sıvı yağ
*Tuz

Kışlık Domates Sosu Tarifi Yapılışı Domatesler öncelikle bol suda yıkanır Daha sonra kabukları soyulur ve rondodan geçirilip tencereye alınır Benim 2 adet 5 kg tencere çıktı üstüne her 5 lik tencereye yarım çay bardağı kadar yağ koydum ve 4 tatlı kaşığı kadar tuz koydum Tencerede ilk kaynaması başlayıncaya kadar hızlı daha sonra yavaşa getirilerek 1 5, 2 saat kadar pişirilir Her kavanoz için yeni kapak alınır ve domatesler pişerken başka bir tencerede kapaklar kaynamaya bırakılır ,pişen domates sosları sıcakken kavanozlara pay edilir ve sıcak kapaklar hemen kapatılıp ters çevrilir güneş almayan serin bir yerde bir örtü üzerinde 2 gün bekletilir Eğer çevirdiğinizde sızıntı yoksa soslarınız hazır olmuş demektir ,güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz Sızıntı varsa o sosunuzu hemen kullanabilirsiniz aksi taktirde bozulur Bu sosu çorbalar, yemekler, makarnalar, menemenlerde kullanabilirsiniz Afiyet olsun(11 yarım kavanoz ve 4 tane 1 kg kavanoz çıktı ölçüde )

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt