iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Domates Tarifi İçin Malzemeler
*1 kasa manisa domatesi (yaklaşık 2022 kg)
*İri tuz
Kışlık Domates Tarifi Yapılışı Kışın yemeklerimize, makarnalarımıza ve kahvaltılarımızda kullanabileceğimiz*çok kolay bir tarif Üstelik içinde hiçbir katkı maddesi olmadığını bilerek gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz harika bir tat
Domatesleri iyice yıkayalım Yıkadığımız domateslerimizi kaynar su dolu kapta bekletelim (kabukları bu şekilde daha kolay soyulacaktır )
Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve ikiye bölelim Rondodan geçirelim ve büyük geniş bir tencereye alalım Domatesleri harlı ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp orta ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ve iri tuzu ilave edelim (Ben 1 5 çay bardağı tuz koydum) Çok sulu olmayacak çok katı da olmayacak sonuçta salça yapmıyoruz kıvamlı olacak Ocağın altını iyice kısıp kavanozlara dolduralım ve hemen kapağını kapatıp ters çevirelim Kavanozların hepsine aynı işlemi yapalım 1 gece bu şekilde kaldıktan sonra kavanozları serin bir yerde muhafaza edelim Bu şekilde 1 yıl boyunca kullanabilirsiniz Ben 300 ml*Kavanozlara yapıyorum ( 42 adet oldu) Açınca çabuk tüketilmesi gerekiyor Açtıktan sonra hemen tüketemediyseniz 12 gün buzdolabında saklayabilirsiniz Afiyet olsun
*1 kasa manisa domatesi (yaklaşık 2022 kg)
*İri tuz
Kışlık Domates Tarifi Yapılışı Kışın yemeklerimize, makarnalarımıza ve kahvaltılarımızda kullanabileceğimiz*çok kolay bir tarif Üstelik içinde hiçbir katkı maddesi olmadığını bilerek gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz harika bir tat
Domatesleri iyice yıkayalım Yıkadığımız domateslerimizi kaynar su dolu kapta bekletelim (kabukları bu şekilde daha kolay soyulacaktır )
Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve ikiye bölelim Rondodan geçirelim ve büyük geniş bir tencereye alalım Domatesleri harlı ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp orta ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ve iri tuzu ilave edelim (Ben 1 5 çay bardağı tuz koydum) Çok sulu olmayacak çok katı da olmayacak sonuçta salça yapmıyoruz kıvamlı olacak Ocağın altını iyice kısıp kavanozlara dolduralım ve hemen kapağını kapatıp ters çevirelim Kavanozların hepsine aynı işlemi yapalım 1 gece bu şekilde kaldıktan sonra kavanozları serin bir yerde muhafaza edelim Bu şekilde 1 yıl boyunca kullanabilirsiniz Ben 300 ml*Kavanozlara yapıyorum ( 42 adet oldu) Açınca çabuk tüketilmesi gerekiyor Açtıktan sonra hemen tüketemediyseniz 12 gün buzdolabında saklayabilirsiniz Afiyet olsun