iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
*5*kilo yoğurt
*1 kase kuru nohut
*1 kase aşurelik buğday
*1 çay bardağı tuz
*1 çay bardağı toz şeker
*1 kase geçen senenin toz tarhanası
*10 kilo un
*2 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*1 kilo yeşil biber
*2 kilo kuru soğan
*56 baş sarımsak
*1 demet nane
*Maydanoz
Kışlık Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Bütün sebzeleri yıkayalım, bu arada nohut ile buğdayı suya bırakalım Sebzeleri robottan çekene kadar yeterli çünkü tarhananın içinde ıslanıp pişerler, sebzeleri robottan çekmeye başlayalım, kocaman bir yoğurma leğenine çektiğimiz sebzeleri bırakalım Üzerine tuzu, şekeri ekleyelim Yoğurdumuzu döküp karıştıralım ve geçen senenin tarhanasını maya olarak kullanalım ve bir kase bırakalım Olmayanlar bir paket kuru maya bırakabilir Nohudu ve buğdayı da bırakalım Ben aslında sadece nohut kullanırdım bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu sene buğdayda ekledim, bu karışımı en az yarım gün bekletelim Daha sonra yavaş yavaş ununu ekleyelim İlk etapta on kilo unun hepsini yadiremezsiniz, birazını ertesi gün tarhana sulanınca ekleyiniz Evet unu da ekleyince bu tarhana hamurumuz, en az üç gün bekleyip iyice mayalanması gerek Bu arada sık sık karıştıralım Kabarınca taşmasın, miis gibi yavaş yavaş tarhana kokmaya başladığı zaman güneşe yere veya masa üzerine, kalınca bir açkının üzerine sofra bezimizi serelim ki suyunu çeksin çabuk kurusun Bu sofra bezine kaşıkla birer yemek kaşığı tarhana hamurmuzdan irice bırakalım Kuruyunca ters düz edelim Sonra elimizle küçültüp tarahanamızı kurutalım, kuruyan tarhanayı süzekte ovarak un haline getirelim Ben süzekte yapmadım, robottan çektim hem kolay hem pratik oldu Sonra tekrar bu toz tarhanamızı genişçe tepsilere sererek iyice kurutalım ve kışın kullanmak üzere serin yerlerde mümkünse bez torbalarda muhafaza edelim
*
*5*kilo yoğurt
*1 kase kuru nohut
*1 kase aşurelik buğday
*1 çay bardağı tuz
*1 çay bardağı toz şeker
*1 kase geçen senenin toz tarhanası
*10 kilo un
*2 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*1 kilo yeşil biber
*2 kilo kuru soğan
*56 baş sarımsak
*1 demet nane
*Maydanoz
Kışlık Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Bütün sebzeleri yıkayalım, bu arada nohut ile buğdayı suya bırakalım Sebzeleri robottan çekene kadar yeterli çünkü tarhananın içinde ıslanıp pişerler, sebzeleri robottan çekmeye başlayalım, kocaman bir yoğurma leğenine çektiğimiz sebzeleri bırakalım Üzerine tuzu, şekeri ekleyelim Yoğurdumuzu döküp karıştıralım ve geçen senenin tarhanasını maya olarak kullanalım ve bir kase bırakalım Olmayanlar bir paket kuru maya bırakabilir Nohudu ve buğdayı da bırakalım Ben aslında sadece nohut kullanırdım bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu sene buğdayda ekledim, bu karışımı en az yarım gün bekletelim Daha sonra yavaş yavaş ununu ekleyelim İlk etapta on kilo unun hepsini yadiremezsiniz, birazını ertesi gün tarhana sulanınca ekleyiniz Evet unu da ekleyince bu tarhana hamurumuz, en az üç gün bekleyip iyice mayalanması gerek Bu arada sık sık karıştıralım Kabarınca taşmasın, miis gibi yavaş yavaş tarhana kokmaya başladığı zaman güneşe yere veya masa üzerine, kalınca bir açkının üzerine sofra bezimizi serelim ki suyunu çeksin çabuk kurusun Bu sofra bezine kaşıkla birer yemek kaşığı tarhana hamurmuzdan irice bırakalım Kuruyunca ters düz edelim Sonra elimizle küçültüp tarahanamızı kurutalım, kuruyan tarhanayı süzekte ovarak un haline getirelim Ben süzekte yapmadım, robottan çektim hem kolay hem pratik oldu Sonra tekrar bu toz tarhanamızı genişçe tepsilere sererek iyice kurutalım ve kışın kullanmak üzere serin yerlerde mümkünse bez torbalarda muhafaza edelim
*