Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Hazırlıklardan Kırmızı Köz Biber Ve Köz Patlıcan

Kışlık Hazırlıklardan Kırmızı Köz Biber Ve Köz Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kışlık Hazırlıklardan Kırmızı Köz Biber Ve Köz Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

*10 kilo kırmızı kapya biber
*10 kilo kemer patlıcan
*1 kiloluk konserve kavanozu ve sıvı yağ
*Defne yaprağı
*Maydanoz
*Sarımsak

Kışlık Hazırlıklardan Kırmızı Köz Biber Ve Köz Patlıcan Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar mevsiminde olan tatları kışında tada bilmek ve yazın lezzetini kışın da tada bilmek adına Annelerimizden görüp öğrendiğimiz sevdiğimiz lezzetleri şimdi bizler yapıp annelerimizi yad ediyor anıyoruz kendi yorumlarımızı da katarak tabi kışlık hazırlıklar yaparak hadi buyurun patlıcan ve biber közlemeye bahçesi olmayan ve şehirde yaşayan arkadaşlar közleme tavasındada yapabilir fırında közü sevmiyorum şahsen isteyen yapabilir ama is kokusu köz kokusu olmalı köz yaptıysak fırında o yüzden sevmiyorum Ben nasıl yaptım bahçemizde ateş yaktık ben ve kız kardeşim bir güzel közledik he rtarafını patlıcan ve biberlerin ve poşetlere koyduk ateşten bir leğene topladık ve sıcağınla poşetledik hemen soyamadık aynı gün başka bir kışlık hazırlığı da yapıyorduk ve közleme yaptığınızda aklınızda bulunsun poşetleyip bekletirseniz daha kolay soyuluyor közleme yaptığının patlıcan vs az bile yapsam evde tavada yine poşetliyorum kolay soyuluyor tavsiye ederim soyduğumuz közleri işlemleri bitince kavanozlara doldurdum patlıcanlara sadece üzerine sıvı yağ koyup kenara aldım biberleri bazı kavonozlara sadece defne yaprağı ve tane kara biber üzerine sıvı yağ göz kararı koyup kapaklarını sıkıca kapadık ve bazı kavanozlara kereviz unutmuşum almayı maydanoz kullandım ve sarımsak doğradım dibine arasına birer diş gibi yine onlarada kapağını kapamadan sıvı yağ koyup sıkıca kapadık ve en son yapmış olduğum közleri kavanozları 12 saat kadar büyük uygun bir tencerede kaynattım bir püf noktası daha ben unuttum yapmayı ama siz unutmayın kavonozlara erkek çorapları varya ondan tabi temizi
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt