iltasyazilim
FD Üye
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo taze fasülye
*2 kilo bamya
*1 çay kaşıgı limon tuzu
*Bir**kaç çıtçıtlı buzdolabı poşeti veya normal poşet
*4 litre su
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi Yapılışı
Selamlar öncelikle tencereye iki litre suyu koyup içine bir çay kaşığı limon tuzunu atalım, kaynamaya bırakalım, bizde bi kenarda bamyaların tepeleri huni şeklini alacak gibi yandan bıçakla keselim Baş kısımlarının yanlarını düzgünce keselim, daha donra bamyaları bir güzel yıkayalım ,biraz suda kalsın, kaynamakta olan tencereye bamyaları koyalım ,rengi sararana dek kaynatalım Sararan bamyaları delikli kevgirle alıp süzgece koyalım, soğuyana dek bekletelim,diğer tarafta taze fasülyeleri temizleyelim yıkayalım,sonra ister bütün ister dilimleyerek kenara alalım ,ocağa başka bir tencere koyup yine iki litre su koyup kaynatalım kaynayan suya fasülyeleri atıp rengi hafif değişene dek haşlayalım Çok değil delikli kepçeyle alıp ayrı bir süzgece koyalım, soğumasını bekleyelim, daha sonra poşetlere koyup havasını alalım ,derin dondurucuya koyalım, deneyeceklere kolay gelsin Rabbim ağız tadıyla yemek nasip eğlesin
*2 kilo taze fasülye
*2 kilo bamya
*1 çay kaşıgı limon tuzu
*Bir**kaç çıtçıtlı buzdolabı poşeti veya normal poşet
*4 litre su
Kışlık İçin Bamya Taze Fasülye Tarifi Yapılışı
Selamlar öncelikle tencereye iki litre suyu koyup içine bir çay kaşığı limon tuzunu atalım, kaynamaya bırakalım, bizde bi kenarda bamyaların tepeleri huni şeklini alacak gibi yandan bıçakla keselim Baş kısımlarının yanlarını düzgünce keselim, daha donra bamyaları bir güzel yıkayalım ,biraz suda kalsın, kaynamakta olan tencereye bamyaları koyalım ,rengi sararana dek kaynatalım Sararan bamyaları delikli kevgirle alıp süzgece koyalım, soğuyana dek bekletelim,diğer tarafta taze fasülyeleri temizleyelim yıkayalım,sonra ister bütün ister dilimleyerek kenara alalım ,ocağa başka bir tencere koyup yine iki litre su koyup kaynatalım kaynayan suya fasülyeleri atıp rengi hafif değişene dek haşlayalım Çok değil delikli kepçeyle alıp ayrı bir süzgece koyalım, soğumasını bekleyelim, daha sonra poşetlere koyup havasını alalım ,derin dondurucuya koyalım, deneyeceklere kolay gelsin Rabbim ağız tadıyla yemek nasip eğlesin