iltasyazilim
FD Üye
Kışlık İçin Buzlukta Biber Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*İstediğiniz Miktarda Biber ve Patlıcan
*Sıvıyağ
Kışlık İçin Buzlukta Biber Patlıcan Tarifi Yapılışı Biberleri daha önce çiğ olarak koyuyordum bu kez böyle yapmayı denedim ? İster kahvaltılarınızda kullanırsınız ister yemeklerde Normalde kışlık için dondurucuya bir şey atmak istemem ama bu yıl patlıcan ve bibere yok diyemedim Kış gelmeden daha erken de tüketebilirim ?
Ayaküstü bir şeyler atıştırmak isterseniz Patlıcan, biber ve patatesi yemeklik doğrayıp hafif yağlayıp harmanlayın Tepsiye yayın ve fırınlayın İster önceden ister sonradan tuzlayıp afiyetle tüketebilirsiniz ?
Biberler yemeklik veya istenilen şekilde doğranıp yıkanır ve süzülür
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltılır Hafiften sıvı yağ gezdirilir Elimizle biberleri iyice harmanlayalım Tepsiye yayıp 200 derecelik fırında biberler hafif kavruluncaya kadar pişirelim
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup havasını alıp bağlayalım Ve buzluğa yerleştirelim
Patlıcanları da alacalı soyup halka halka veya yemeklik doğrayıp suda 1520 dakika bekletiyoruz Direkt su dolu kabın içine de kesebilirsiniz Daha sonra süzüp biberlere yapılan işlemi uyguluyoruz
Karnıyarık için de patlıcanın sapını kesip alacalı soyup bıçakla karnına bir kesik atalım Diğerleri gibi aynı işlemi uygulayalım
*Not: Bu işlemlerle uğraşırken elen takmayı unutmayalım ki biberleriniz acıysa elleriniz biberden acımasın, patlıcandan elleriniz kararmasın ?
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH ?
*İstediğiniz Miktarda Biber ve Patlıcan
*Sıvıyağ
Kışlık İçin Buzlukta Biber Patlıcan Tarifi Yapılışı Biberleri daha önce çiğ olarak koyuyordum bu kez böyle yapmayı denedim ? İster kahvaltılarınızda kullanırsınız ister yemeklerde Normalde kışlık için dondurucuya bir şey atmak istemem ama bu yıl patlıcan ve bibere yok diyemedim Kış gelmeden daha erken de tüketebilirim ?
Ayaküstü bir şeyler atıştırmak isterseniz Patlıcan, biber ve patatesi yemeklik doğrayıp hafif yağlayıp harmanlayın Tepsiye yayın ve fırınlayın İster önceden ister sonradan tuzlayıp afiyetle tüketebilirsiniz ?
Biberler yemeklik veya istenilen şekilde doğranıp yıkanır ve süzülür
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltılır Hafiften sıvı yağ gezdirilir Elimizle biberleri iyice harmanlayalım Tepsiye yayıp 200 derecelik fırında biberler hafif kavruluncaya kadar pişirelim
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup havasını alıp bağlayalım Ve buzluğa yerleştirelim
Patlıcanları da alacalı soyup halka halka veya yemeklik doğrayıp suda 1520 dakika bekletiyoruz Direkt su dolu kabın içine de kesebilirsiniz Daha sonra süzüp biberlere yapılan işlemi uyguluyoruz
Karnıyarık için de patlıcanın sapını kesip alacalı soyup bıçakla karnına bir kesik atalım Diğerleri gibi aynı işlemi uygulayalım
*Not: Bu işlemlerle uğraşırken elen takmayı unutmayalım ki biberleriniz acıysa elleriniz biberden acımasın, patlıcandan elleriniz kararmasın ?
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH ?