iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kadar acı sivri biber ( ben kurutulup pul biber yapılandan kullandım Aşırı acı oldukları için yarım kilo kadar kullandım)
*2 kilo tatlı sivri biber
*10 kg yumurta domates
*2 kilo kırmızı biber
*1 su bardağı sirke
*1 su bardağı limon suyu (ben hazır limon sularından kullandım )
*2 küp şeker
*10 tane kadar sarımsak ( robottan geçirilmiş arzunuza göre artırabilir yada elsiltebilirsiniz )
*1 demet maydanoz
*Tuz
Kışlık Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle kırmızı biberleri ve yesıl biberleri minik minik doğrayın Domatesleri robottan geçirin Doğradığınız biberleri önce yeşiller sonrada kırmızı biberler olmak üzere sırayla az zeytinyağında kavurun Üzerine domatesleri ekleyin Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirin En son tencereye sarımsakları, doğranmış maydanozu, sirkeyi, limon suyunu şekeri ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyin Bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kısın Kaynar bir şekilde kavanozlara doldurup güzelce kapağını kapatın Ters çevirip bir gün bu şekilde bekletin Ertesi gün kapakları kontrol edip serin bir yerde muhafaza edin
Acı sevmiyorsanız tatlı sivri biberle de yapabilirsiniz
*1 kilo kadar acı sivri biber ( ben kurutulup pul biber yapılandan kullandım Aşırı acı oldukları için yarım kilo kadar kullandım)
*2 kilo tatlı sivri biber
*10 kg yumurta domates
*2 kilo kırmızı biber
*1 su bardağı sirke
*1 su bardağı limon suyu (ben hazır limon sularından kullandım )
*2 küp şeker
*10 tane kadar sarımsak ( robottan geçirilmiş arzunuza göre artırabilir yada elsiltebilirsiniz )
*1 demet maydanoz
*Tuz
Kışlık Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı Öncelikle kırmızı biberleri ve yesıl biberleri minik minik doğrayın Domatesleri robottan geçirin Doğradığınız biberleri önce yeşiller sonrada kırmızı biberler olmak üzere sırayla az zeytinyağında kavurun Üzerine domatesleri ekleyin Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirin En son tencereye sarımsakları, doğranmış maydanozu, sirkeyi, limon suyunu şekeri ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyin Bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kısın Kaynar bir şekilde kavanozlara doldurup güzelce kapağını kapatın Ters çevirip bir gün bu şekilde bekletin Ertesi gün kapakları kontrol edip serin bir yerde muhafaza edin
Acı sevmiyorsanız tatlı sivri biberle de yapabilirsiniz