iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*Orta boy lahana
*yarım demet maydanoz
*yarım limon
*1*çay bardağı nohut
*1 su bardağı sirke
*5 yemek kaşığı tuz
*tepeleme iki yemek kaşığı toz şeker
*3*adet havuç
*6 diş*sarımsak
*3*adet acur
*dört kiloluk turşu bidonunu dolduracak kadar su takriben iki kilo kadar oluyor
Kışlık Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler güzelce doğranır Lahana doğrandıktan*sonra sirkeli ve tuzlu ılık suda yıkanır ve bir yere dikilmesi için konur ve bir gece bekletilir bunun sebebi yumuşayıp kırılmaması için Ertesi gün tüm*malzemeler doğranır biberler sarımsaklar maydanoz hariç Küpün altına yıkanan nohutlar üzerine doğranan acur salata yarım limonun yarısı iki diş sarımsak üzerine lahana böyle üç*sıra halinde tekrarlanacaktır En son üzerine maydanoz konup bir su bardağı sirke devrilir sonra ayrı bi yerde su şeker tuz karıştırılıp ağzına kadar doldurulur Tabi abdesli olup besmele ile başlanıp besmele ile kapağı kapatmak şimdiden afiyet şifa olsun Serin bi yerde muhafaza edilmeli sıcak olursa çabuk oluşur hemen tüketilmesi gerekir
*Orta boy lahana
*yarım demet maydanoz
*yarım limon
*1*çay bardağı nohut
*1 su bardağı sirke
*5 yemek kaşığı tuz
*tepeleme iki yemek kaşığı toz şeker
*3*adet havuç
*6 diş*sarımsak
*3*adet acur
*dört kiloluk turşu bidonunu dolduracak kadar su takriben iki kilo kadar oluyor
Kışlık Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler güzelce doğranır Lahana doğrandıktan*sonra sirkeli ve tuzlu ılık suda yıkanır ve bir yere dikilmesi için konur ve bir gece bekletilir bunun sebebi yumuşayıp kırılmaması için Ertesi gün tüm*malzemeler doğranır biberler sarımsaklar maydanoz hariç Küpün altına yıkanan nohutlar üzerine doğranan acur salata yarım limonun yarısı iki diş sarımsak üzerine lahana böyle üç*sıra halinde tekrarlanacaktır En son üzerine maydanoz konup bir su bardağı sirke devrilir sonra ayrı bi yerde su şeker tuz karıştırılıp ağzına kadar doldurulur Tabi abdesli olup besmele ile başlanıp besmele ile kapağı kapatmak şimdiden afiyet şifa olsun Serin bi yerde muhafaza edilmeli sıcak olursa çabuk oluşur hemen tüketilmesi gerekir