iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Kırmızı Biber Ezmesi ( Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kırmızı biber
*Yarım kilo sivri biber
*Yarım kilo sarımsak
*1 bağ maydanoz
*2 su bardağı iyi kalite üzüm sirkesi
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
Kışlık Kırmızı Biber Ezmesi ( Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Herkese mutlu pazarlar,
Bunu bu şekilde yapan var mı bilmiyorum ama yediğim en lezzetli harika kırmızı biber ezmesi diyebilirim, biraz uğraştırıyor ama o lezzete değiyor, bu tarifimde de kaynatma derdi var
Kırmızı biberler yıkanıp temizlenir ve sivri biberlerle beraber küçük küçük doğranır maydanoz ve sarımsakta doğranır
Büyük bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve sivri biber alınır üzerine suyu, sıvı yağı ve sirke eklenip karıştırılır 20 dakika boyunca kaynatılır, üzerine doğranmış maydanoz, sarımsak ve tuz ilave edilip karıştırılır(tuzu damak tadınıza göre ayarlayın) bir 10 dakika da bu şekilde pişirilir, yumuşayınca çokta ezmeyin, ocağın altı açık kalacak, kaynar kaynar kavanozlara koyup, sıkıca kapatın ,ters bir şekilde bir gün boyunca beklettikten sonra serin bir yerde saklayın
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
*2 kilo kırmızı biber
*Yarım kilo sivri biber
*Yarım kilo sarımsak
*1 bağ maydanoz
*2 su bardağı iyi kalite üzüm sirkesi
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
Kışlık Kırmızı Biber Ezmesi ( Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Herkese mutlu pazarlar,
Bunu bu şekilde yapan var mı bilmiyorum ama yediğim en lezzetli harika kırmızı biber ezmesi diyebilirim, biraz uğraştırıyor ama o lezzete değiyor, bu tarifimde de kaynatma derdi var
Kırmızı biberler yıkanıp temizlenir ve sivri biberlerle beraber küçük küçük doğranır maydanoz ve sarımsakta doğranır
Büyük bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve sivri biber alınır üzerine suyu, sıvı yağı ve sirke eklenip karıştırılır 20 dakika boyunca kaynatılır, üzerine doğranmış maydanoz, sarımsak ve tuz ilave edilip karıştırılır(tuzu damak tadınıza göre ayarlayın) bir 10 dakika da bu şekilde pişirilir, yumuşayınca çokta ezmeyin, ocağın altı açık kalacak, kaynar kaynar kavanozlara koyup, sıkıca kapatın ,ters bir şekilde bir gün boyunca beklettikten sonra serin bir yerde saklayın
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun