iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi İçin Malzemeler
*6 kilo kırmızı biber (satın alırken uçlarının delik olmamasına özen gösterin)
*Sarımsak
*Sirke
*Sıvı yağ
Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayın, baş ve yeşil yerlerini biberleri kırmadan bıçağın ucuyla kesin
Çekirdeklerini olabildiğince çıkarmaya çalışın İsterseniz içlerine su doldurarak ve sallayarak da kolayca çekirdeklerini çıkarabilirsiniz
Biberlerin içlerinde su kalmasın
Sonra; kestiğimiz sarımsakları tabi çok küçük küçük kesmeyin Bir sarımsağı 2 ye 3? e bölsen yeter ) Gelelim sonrasına, kestiğimiz sarımsaklardan her bibere 2 diş felan atalım Bir tatlı kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı sıvı yağ olmak üzere biberlerin içini bu şekil dolduralım Tepsilere biberlerin başı, üste gelecek şekilde dizelim Fırına verelim, yaklaşık 1 saat falan göz kararı ayarlayın ama en az 1 saat dursun fırında Sonra közlenen biberleri sıcak sıcak kavanozlara koyalım ama kesinlikle sıcak olması lazım sonra kavanozları ters çevirip, mutfakta bir köşenizde ters çevirip bir gece boyunca bekletin sonra istediğiniz karanlık bir yerde saklayın Kışın ister salata şeklinde, ister nasıl yemek isterseniz değerlendirin Şimdiden afiyet olsun)
NOT : KESİNLİKLE YAĞLI KAĞIT KULLANIN, EĞER YOKSA ALÜMİNYUM FOLYO KULLANIN TABİ ALÜMİNYUM FOLYO NE KADAR ZARARLI OLSA DA YAĞLI KAĞIT YOKSA YAPACAK BAŞKA BİR ŞEY DE YOK
*6 kilo kırmızı biber (satın alırken uçlarının delik olmamasına özen gösterin)
*Sarımsak
*Sirke
*Sıvı yağ
Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayın, baş ve yeşil yerlerini biberleri kırmadan bıçağın ucuyla kesin
Çekirdeklerini olabildiğince çıkarmaya çalışın İsterseniz içlerine su doldurarak ve sallayarak da kolayca çekirdeklerini çıkarabilirsiniz
Biberlerin içlerinde su kalmasın
Sonra; kestiğimiz sarımsakları tabi çok küçük küçük kesmeyin Bir sarımsağı 2 ye 3? e bölsen yeter ) Gelelim sonrasına, kestiğimiz sarımsaklardan her bibere 2 diş felan atalım Bir tatlı kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı sıvı yağ olmak üzere biberlerin içini bu şekil dolduralım Tepsilere biberlerin başı, üste gelecek şekilde dizelim Fırına verelim, yaklaşık 1 saat falan göz kararı ayarlayın ama en az 1 saat dursun fırında Sonra közlenen biberleri sıcak sıcak kavanozlara koyalım ama kesinlikle sıcak olması lazım sonra kavanozları ters çevirip, mutfakta bir köşenizde ters çevirip bir gece boyunca bekletin sonra istediğiniz karanlık bir yerde saklayın Kışın ister salata şeklinde, ister nasıl yemek isterseniz değerlendirin Şimdiden afiyet olsun)
NOT : KESİNLİKLE YAĞLI KAĞIT KULLANIN, EĞER YOKSA ALÜMİNYUM FOLYO KULLANIN TABİ ALÜMİNYUM FOLYO NE KADAR ZARARLI OLSA DA YAĞLI KAĞIT YOKSA YAPACAK BAŞKA BİR ŞEY DE YOK