iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Kolay Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo patlıcan
*Yarım kilo tatlı sivri biber
*2 kilo domates
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Kolay Şakşuka Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur, küp doğranıp tuzlu suyun içine atılır Acısı çıkana kadar bekletilir (yaklaşık 20 dakika),*diğer tarafta çekirdekleri ayıklanmış biberler küp küp doğranır, domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır Büyükçe bir tencerenin en altına patlıcanın yarısı dökülür, araya biber ve domates karışımından dökülür, kalan patlıcan da konur En üste domates sosunu döküp bir çay bardağı sıvı yağ gezdirilerek kısık ateşte yaklaşık 2025 dakika kavrulur Patlıcanların çok ezilmemesine dikkat edilir Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlara doldurulur Sıkıca kapağı kapatılıp temiz bir yere ters çevrilir 2 gün boyunca bu şekilde soğuduktan sonra kapakları kontrol edilerek serin bir yere kaldırılır
NOT: Ben bu ölçülerde yarım kiloluk kavanozlardan 10 adet doldurdum**Tuzu kisin konserveyi isitirken ekliyorum, sebzelerin erimesini istemedigim icin tuz koymuyorum
*4 kilo patlıcan
*Yarım kilo tatlı sivri biber
*2 kilo domates
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Kolay Şakşuka Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur, küp doğranıp tuzlu suyun içine atılır Acısı çıkana kadar bekletilir (yaklaşık 20 dakika),*diğer tarafta çekirdekleri ayıklanmış biberler küp küp doğranır, domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır Büyükçe bir tencerenin en altına patlıcanın yarısı dökülür, araya biber ve domates karışımından dökülür, kalan patlıcan da konur En üste domates sosunu döküp bir çay bardağı sıvı yağ gezdirilerek kısık ateşte yaklaşık 2025 dakika kavrulur Patlıcanların çok ezilmemesine dikkat edilir Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlara doldurulur Sıkıca kapağı kapatılıp temiz bir yere ters çevrilir 2 gün boyunca bu şekilde soğuduktan sonra kapakları kontrol edilerek serin bir yere kaldırılır
NOT: Ben bu ölçülerde yarım kiloluk kavanozlardan 10 adet doldurdum**Tuzu kisin konserveyi isitirken ekliyorum, sebzelerin erimesini istemedigim icin tuz koymuyorum