Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Konsantre Erik Suyu Konservesi

Hoş geldin! hanzo13 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kışlık Konsantre Erik Suyu Konservesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Kışlık Konsantre Erik Suyu Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kilo mürdüm eriği
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*1 dal tarçın
*23 su bardağı kaynamış su
*2 adet kavanoz

Kışlık Konsantre Erik Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı İlk olarak erikler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve küçük küçük kesilip geniş bir tencereye alınır Üzerine şeker eklenir ve fokur fokur kaynayana kadar kaynatılır Ardından yaklaşık 10 dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir Üzerine tarçın, kaynamış suyu eklenir ve bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı kısık ateşe alınır Sırada kavanozlama işlemi vardır
Daha önceden hazırlanan kavanozların kuru olması gerekiyor, kapaklarını dilerseniz kaynatabilirsiniz ama mutlaka kurutun Hazır hale gelen kaynamış erik konserveniz ocaktan alınmadan kavanozlara eşit bir şekilde pay edilir Kavanozların ağzı silinir ve kapağı hemen sıkıca kapatılır Bir bezin üzerine ters çevrilir
Konservenin ışık görmemesi gerekir, bir yada iki gün ters şekilde bekleyebilir, ardından kışın dilediğiniz gibi içebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt