iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Konsantre Şeftali Suyu Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 kilo şeftali
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*23 su bardağı kaynamış su
*2 adet kavanoz
Kışlık Konsantre Şeftali Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı İlk olarak şeftaliler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve kabukları soyulup elma dilimi yada daha ufak şekilde dilimlenir
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır
Sırada kavanozlama işlemi vardır*Daha evvelden hazırlanan kavanozların kuru olması gerekiyor, kapaklarını dilerseniz kaynatabilirsiniz, ama mutlaka kurutun Hazır hale gelen kaynamış konsantre şeftali suyumuz ocaktan alınmadan kavanozlara dengeli bir şekilde dökülür kavanozların ağzı sılınır ve kapağı hemen sıkıca takılır ve bir bezin üzerine ters çevrilir
Konservenizin ışık görmemesi gerekir, bir yada iki gün ters şekilde bekleyebilir, ardından kışın dilediğiniz şekilde tatlandırıp sulandırıp içebilirsiniz Afiyet olsun
*1,5 kilo şeftali
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*23 su bardağı kaynamış su
*2 adet kavanoz
Kışlık Konsantre Şeftali Suyu Konservesi Tarifi Yapılışı İlk olarak şeftaliler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve kabukları soyulup elma dilimi yada daha ufak şekilde dilimlenir
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır
Sırada kavanozlama işlemi vardır*Daha evvelden hazırlanan kavanozların kuru olması gerekiyor, kapaklarını dilerseniz kaynatabilirsiniz, ama mutlaka kurutun Hazır hale gelen kaynamış konsantre şeftali suyumuz ocaktan alınmadan kavanozlara dengeli bir şekilde dökülür kavanozların ağzı sılınır ve kapağı hemen sıkıca takılır ve bir bezin üzerine ters çevrilir
Konservenizin ışık görmemesi gerekir, bir yada iki gün ters şekilde bekleyebilir, ardından kışın dilediğiniz şekilde tatlandırıp sulandırıp içebilirsiniz Afiyet olsun