iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Konserve Kavanozunda Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Asma yaprağı
İç harcı için;
*Pirinç
*Kuru soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Limon
*Salça
*Kekik
*Nane
*Sıvı yağ
*1 litrelik cam konserve kavanozları
*Derin büyük boy tencere kaynar su
Kışlık Konserve Kavanozunda Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Asma yaprağını ayıklayın, haşlayın ve bir tarafta içini yapın İç harcı için pirinçleri ayıklayıp yıkayın Derin bir tencerede bol kuru soğanı yağda kavurun Salçayı katıp karıştırın Pirinçleri ilave edin, baharatları da ilave ettikten sonra limonu sıkın ve karıştırıp ocaktan alın Bütün yaprakları elinizle sardıktan sonra kavonazlara dikkatlice yerleştirin Kaynattığınız kapakları sıcakken kapatıp ocakta derin ve çok geniş bir tencereye su koyup konserveleri güzelce yerleştirip 45 dk kaynatın Ağızları ters gelecek şekilde serin ve güneş almayan bir yere dizin Canınız istediğinde ise konserve kavanozun ağzını açıp yaprakları tencereye dizip 1 çay bardağı su ve göz kararı sıvı yağda* orta ateşte 5 dk kaynatın Afiyet olsun
Not: Pirinçle yarma yada bulguru karıştırıp da yapılabilinir Kıyma koymayalım Konserve şişelerinin içlerine su kesinlikle koyulmayacak sadece yaprak sarması sarılıp yerleştirilip ağzı kapandıktan sonra suda 45 dk kaynayarak pişecekler
*Asma yaprağı
İç harcı için;
*Pirinç
*Kuru soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Limon
*Salça
*Kekik
*Nane
*Sıvı yağ
*1 litrelik cam konserve kavanozları
*Derin büyük boy tencere kaynar su
Kışlık Konserve Kavanozunda Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Asma yaprağını ayıklayın, haşlayın ve bir tarafta içini yapın İç harcı için pirinçleri ayıklayıp yıkayın Derin bir tencerede bol kuru soğanı yağda kavurun Salçayı katıp karıştırın Pirinçleri ilave edin, baharatları da ilave ettikten sonra limonu sıkın ve karıştırıp ocaktan alın Bütün yaprakları elinizle sardıktan sonra kavonazlara dikkatlice yerleştirin Kaynattığınız kapakları sıcakken kapatıp ocakta derin ve çok geniş bir tencereye su koyup konserveleri güzelce yerleştirip 45 dk kaynatın Ağızları ters gelecek şekilde serin ve güneş almayan bir yere dizin Canınız istediğinde ise konserve kavanozun ağzını açıp yaprakları tencereye dizip 1 çay bardağı su ve göz kararı sıvı yağda* orta ateşte 5 dk kaynatın Afiyet olsun
Not: Pirinçle yarma yada bulguru karıştırıp da yapılabilinir Kıyma koymayalım Konserve şişelerinin içlerine su kesinlikle koyulmayacak sadece yaprak sarması sarılıp yerleştirilip ağzı kapandıktan sonra suda 45 dk kaynayarak pişecekler