iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg sivri domates
*3 kg patlıcan
*2 kg tatlı sivri biber
*78 diş sarımsak
*Kaya tuzu
*Limon tuzu
Kızartmak için
*sıvı yağ
Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayıp kızartmak için hazırlıyoruz Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Biber ve patlıcanı kızartıp süzgece alıyoruz ki fazla yağı aksın Bir tandan da domatesleri yıkayıp yeşil saplarını alıp rondodan geçiriyoruz, büyük bir tencereye alıp 30 dk kadar kaynatıyoruz Yeterince tuz, sarımsak ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz Süzülen kızartmaları da domates sosuna ekleyip 510 dk kaynatıyoruz Önceden yıkayıp kuruttuğumuz kavanoz ve kapaklarını hazır ediyoruz Bir kavanoz hunisi yardımıyla malzememizi kavanozlara dolduruyoruz Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz 24 saat kıpırdatmıyoruz Kapakları parmağımızla bastırdığımızda ses çıkmıyorsa konservemiz tutmuş demektir Serin bir yerde saklayıp kışın tüketiyoruz
*
*5 kg sivri domates
*3 kg patlıcan
*2 kg tatlı sivri biber
*78 diş sarımsak
*Kaya tuzu
*Limon tuzu
Kızartmak için
*sıvı yağ
Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayıp kızartmak için hazırlıyoruz Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Biber ve patlıcanı kızartıp süzgece alıyoruz ki fazla yağı aksın Bir tandan da domatesleri yıkayıp yeşil saplarını alıp rondodan geçiriyoruz, büyük bir tencereye alıp 30 dk kadar kaynatıyoruz Yeterince tuz, sarımsak ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz Süzülen kızartmaları da domates sosuna ekleyip 510 dk kaynatıyoruz Önceden yıkayıp kuruttuğumuz kavanoz ve kapaklarını hazır ediyoruz Bir kavanoz hunisi yardımıyla malzememizi kavanozlara dolduruyoruz Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz 24 saat kıpırdatmıyoruz Kapakları parmağımızla bastırdığımızda ses çıkmıyorsa konservemiz tutmuş demektir Serin bir yerde saklayıp kışın tüketiyoruz
*