Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışlık Köz Patlıcan Konservesi

Kışlık Köz Patlıcan Konservesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kışlık Köz Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

**5 kilo topan patlıcan
**5 adet yarım kiloluk kavanoz
**Tuz
**Zeytinyağ

Kışlık Köz Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Topan patlıcanlarımızı yıkıyoruz Bir kaç yerinden delerek fırında ya da közmatikte közlüyoruz Ben sağ olsunlar mahallemizin taş fırınında közlettirdim İmkanınız varsa böylesi daha güzel olur Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğruyoruz Bir miktar tuz atıp karıştırıyoruz Kavonazlarımızı ve ilk kez kullanacağımız kavanoz kapaklarımızı bulaşık makinasında yıkıyoruz Bir yandan da ocakta yarım tencereden biraz daha az su kaynatıyoruz Kuru olan kavonazlarımıza hazırladığımız patlıcanlarımızı kavanozun bitimine 1 buçuk parmak kalana kadar dolduruyoruz ve kalan kısmına da zeytinyağı gezdiriyoruz ( ayçiçekyağı da olur) Kapakları sıkıca kapatıyoruz Tencerede kaynamakta olan suyun içine kavonazları ters bir şekilde koyuyoruz Yaklaşık 15 dakika kadar bekliyoruz Sonra kavanozlarımızı çıkarıp, ters bir şekilde tezgahımıza koyuyoruz 1 gece böyle bekletiyoruz Afiyet olsun
Not: Tencere içindeyken kavanozlarda bir sızıntı olursa kapağı değiştirerek konserveleme işlemini baştan tekrar ediniz Sevgiler

Similar threads

Kışlık Patlıcan Közleme Konservesi Tarifi İçin Malzemeler *İsteğe bağlı patlıcan *Zeytinyağ veya sıvı yağ *Tuz *Su *Kavanoz Kışlık Patlıcan Közleme Konservesi Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm şimdi evvelen arkadaşlar ben fırında yapılan közlemeyi pek beğenmiyorum hiç köz tadı olmuyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kışlık Domates Konservesi Tarifi İçin Malzemeler *8 kilo salçalık domates *3 yemek kaşığı Kaya tuzu *12 adet yarım kiloluk kavanoz Kışlık Domates Konservesi Tarifi Yapılışı Merhabalar domateslerimizi yıkıyoruz Tüm domatesleri küp küp doğruyoruz Büyük bir tencerenin içine alıp üzerine tuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler *Patlıcan *Sivri biber *Kavanoz Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır kavanozlara doldurulur aralarına sivri biber konulabilir (domates de konulabilir ama ben ayrı domates konservesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Köz Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler *10 kilo kapya biber Köz Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Merhabalar herkese bugün annemle kış hazırlıklarımızdan biri olan kavanozda közlenmiş kırmızı biberimizi yaptık Ben közlenmiş biberi çok severim kışın da taze bir şekilde tadı bozulmadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler *5 kg patlıcan *1 kilo kapya biber *12 kilo yeşil biber *3 kilo domates *Tuz *Kızartmak için sıvı yağ Kışlık Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Patlıcan ve biberler yemeklik doğranır Fritöz veya tencerede kızartılan sebzeler kağıt havlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt