iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Köz Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
**5 kilo topan patlıcan
**5 adet yarım kiloluk kavanoz
**Tuz
**Zeytinyağ
Kışlık Köz Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Topan patlıcanlarımızı yıkıyoruz Bir kaç yerinden delerek fırında ya da közmatikte közlüyoruz Ben sağ olsunlar mahallemizin taş fırınında közlettirdim İmkanınız varsa böylesi daha güzel olur Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğruyoruz Bir miktar tuz atıp karıştırıyoruz Kavonazlarımızı ve ilk kez kullanacağımız kavanoz kapaklarımızı bulaşık makinasında yıkıyoruz Bir yandan da ocakta yarım tencereden biraz daha az su kaynatıyoruz Kuru olan kavonazlarımıza hazırladığımız patlıcanlarımızı kavanozun bitimine 1 buçuk parmak kalana kadar dolduruyoruz ve kalan kısmına da zeytinyağı gezdiriyoruz ( ayçiçekyağı da olur) Kapakları sıkıca kapatıyoruz Tencerede kaynamakta olan suyun içine kavonazları ters bir şekilde koyuyoruz Yaklaşık 15 dakika kadar bekliyoruz Sonra kavanozlarımızı çıkarıp, ters bir şekilde tezgahımıza koyuyoruz 1 gece böyle bekletiyoruz Afiyet olsun
Not: Tencere içindeyken kavanozlarda bir sızıntı olursa kapağı değiştirerek konserveleme işlemini baştan tekrar ediniz Sevgiler
**5 kilo topan patlıcan
**5 adet yarım kiloluk kavanoz
**Tuz
**Zeytinyağ
Kışlık Köz Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Topan patlıcanlarımızı yıkıyoruz Bir kaç yerinden delerek fırında ya da közmatikte közlüyoruz Ben sağ olsunlar mahallemizin taş fırınında közlettirdim İmkanınız varsa böylesi daha güzel olur Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup doğruyoruz Bir miktar tuz atıp karıştırıyoruz Kavonazlarımızı ve ilk kez kullanacağımız kavanoz kapaklarımızı bulaşık makinasında yıkıyoruz Bir yandan da ocakta yarım tencereden biraz daha az su kaynatıyoruz Kuru olan kavonazlarımıza hazırladığımız patlıcanlarımızı kavanozun bitimine 1 buçuk parmak kalana kadar dolduruyoruz ve kalan kısmına da zeytinyağı gezdiriyoruz ( ayçiçekyağı da olur) Kapakları sıkıca kapatıyoruz Tencerede kaynamakta olan suyun içine kavonazları ters bir şekilde koyuyoruz Yaklaşık 15 dakika kadar bekliyoruz Sonra kavanozlarımızı çıkarıp, ters bir şekilde tezgahımıza koyuyoruz 1 gece böyle bekletiyoruz Afiyet olsun
Not: Tencere içindeyken kavanozlarda bir sızıntı olursa kapağı değiştirerek konserveleme işlemini baştan tekrar ediniz Sevgiler